Header image

Ook Feyenoord deelnemer aan het Terborg Toernooi

TERBORG - De engelse topclub Tottenham Hotspur zal eind mei deelnemen aan het prestigieuze Terborg Toernooi in de Gelderse Achterhoek. Het is de derde keer dat de hoogste jeugdploeg uit Londen acte de presence geeft op het vermaarde internationale A-jeugdtoernooi. Ook Feyenoord Rotterdam zal met het beste en hoogste jeugdteam afreizen naar Terborg voor deelname aan de 35e editie.

‘Wij streven naar de juiste variëteit aan speelstijlen op het Terborg Toernooi’, geeft toernooidirecteur Rob Gudden aan. ‘Daarom zijn wij ook zeer content met de deelname van een exponent uit de Londense voetbalmetropool. The Spurs timmert aardig aan de weg en had de afgelopen jaren met Gareth Bale natuurlijk een schoolvoorbeeld van een topjeugdspeler in de gelederen. De vorige keren dat de ploeg deelnam aan het Terborg Toernooi is ons zeer goed bevallen.’

‘Ook zijn wij, na een aantal jaren afwezigheid, zeer verheugd met de terugkeer van Feyenoord. Zij zijn niet voor niets de laatste jaren in de prijzen gevallen als beste jeugdopleiding van Nederland.’ De A-jeugd van de Rotterdamse topclub staat dit jaar onder leiding van oud-profvoetballer en -goaltjesdief Roy Makaay.

Het Terborg Toernooi staat al jaren bekend om de deelname van sterke zuid-amerikaanse ploegen. De afgelopen drie jaar wist Cruzeiro beslag te leggen op de eerste plaats, waardoor de Brazilianen de wisselbeker definitief in ontvangst mochten nemen. ‘Voor het eind van dit jaar hopen wij het definitieve deelnemersveld rond te hebben’, aldus Gudden.

Het Terborg Toernooi wordt vrijdag 30 en zaterdag 31 mei én zondag 1 juni gehouden op Sportcomplex De Paasberg in Terborg. Meer info is te vinden op de website: www.terborgtoernooi.nl.Ander nieuws