Header image

Oldtimerdag Museum Smedekinck in Zelhem

ZELHEM - Bij Museum Smedekinck wordt aanstaande zondag 2 oktober voor de negende keer een Oldtimerdag met oldtimertractorenrit gehouden. Het museumterrein, waar allerlei activiteiten plaatsvinden en van alles te zien is, is van 12.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek.

 

De circa zeventig deelnemers aan de toertocht vertrekken al voor de opening van het evenement vanaf het museum om er rond 14.15 uur terug te keren. De circa 35 km lange route leidt de tractoren dit jaar via Westendorp, waar ze rond 11.30 uur zeer langzaam rijdend (vanwege de kaas en worst, die er wordt uitgedeeld) Camping ’t Erinkveld aan de Perebolterweg passeren. Daarna gaat het via Gaanderen richting Rekhemseweg in Doetinchem. Rond 12.15 uur komen de tractoren langs herberg Het Onland. Na de middagstop in Doetinchem gaat het via o.a. de Kommendijk, Broekstraat en Boeninksteeg weer richting Zelhem, waarna de tractoren nog een half uurtje door het dorp rijden alvorens bij Museum Smedekinck terug te keren.  De meeste tractoren zijn daar dan nog de hele middag te bewonderen.

 

Naast de oldtimer tractoren zijn er bij het museum o.a. oude motoren, stationaire motoren en oude landbouwwerktuigen te zien. Er zijn demonstraties van oude ambachten, hobbyisten en kunstenaars die hun werk laten zien en optredens van de Halley Valley (country-) Linedancers uit Halle en de Winterswijkse kettingzaagkunstenaar Johnny ten Thije, die figuren zaagt uit boomstammen. Bij de stand van het Museum voor Oude Boekdrukkunst uit Almen kunnen o.a. viltjes worden bedrukt met bijvoorbeeld een oldtimer tractor. Ook worden er streekproducten verkocht.

Net als alle eerste zondagen van de maand, is ook op deze 2de oktober het gehele museum te bezichtigen. In De Stal is de tijdelijke expositie van natuurfoto’s van Harm Hoitink en keramiek van Piet Puthaar te zien. De kruidentuin is ook zeker nog een bezoekje waard.

 

Voor de inwendige mens zijn er diverse lekkernijen – waaronder bolussen uit de hout gestookte oven – en koffie, thee en andere drankjes verkrijgbaar. Live-harmonicamuziek zorgt voor extra sfeer.

 

De entreeprijs is 4 euro. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

 

Museum Smedekinck   Pluimersdijk 5   7021 HW Zelhem

www.museumsmedekinck.nl   www.facebook.com/museumsmedekinckAnder nieuws