Header image

Natuurbad Rekken zoekt sponsoren

REKKEN - De gemeentelijke subsidie aan Natuurbad Rekken wordt voor in elk geval vier jaar verhoogd, omdat anders de exploitatie in gevaar zou kunnen komen.

 

De Stichting Natuurbad Rekken kijgt tot 2021 van de gemeente jaarlijks een extra financiële bijdrage van 5.000 euro, om zo het zwembad aan de Van Ouwenallerlaan open te kunnen houden voor het publiek. In totaal ontvangt de stichting de komende vier jaar elke twaalf maanden ruim 16.000 euro aan subsidie van Berkelland. Het bad kon in 2015 en 2016 ook al rekenen op het aanvullende bedrag van 5 mille.

 

De stichting nam het Natuurbad in de jaren negentig over en deed er alles aan om het zwembad in stand te houden zonder een beroep te hoeven doen op een aanvullende extra subsidie van de gemeente. Maar het blijft lastig om sponsoren voor langer dan een jaar binnen te halen.

 

Belangrijke inkomsten komen uit de verkoop van abonnementen en dagkaarten. Er zijn 90 vaste klanten. Aan dagkaarten wordt tussen mei en september 6.500 euro omgezet. Die worden ook veel verkocht aan campingbezoekers uit de buurt. Het Natuurbad bezit daardoor ook een recreatief-toeristische functie. Dat is een belangrijke reden waarom de gemeente de extra subsidie wil verstrekken. Sponsoren zijn dus hard nodig voor in de toekomst.Ander nieuws