Header image

N18 dit weekend dicht door aanleg fietstunnel

VARSSEVELD - Wie dit weekend van en naar Varsseveld wil rijden, moet rekening houden met langere reistijd. De N18 bij het Achterhoekse dorp is vanaf vrijdagavond afgesloten vanwege werkzaamheden.

In opdracht van Rijkswaterstaat wordt een fietstunnel aangelegd in de N18 bij de Oostelijke Rondweg. Op maandagochtend 18 september 06.00 uur gaat de weg weer open. Tot die tijd zijn er omleidingsroutes ingesteld.

Een fietstunnel aanleggen gaat niet zomaar, het oude asfalt moet worden verwijderd en de tunnel moet worden uitgegraven. Vervolgens worden er tunnelonderdelen ingehesen en wordt het tunneldak weer aangevuld met grond. Tot slot wordt de weg boven de tunnel geasfalteerd. 

Meer werkzaamheden
Er wordt de hele maand september nog gewerkt aan de verbreding van de N18 tussen de Zelhemseweg (N330) en Oostelijke Rondweg (N318) en aan de aanpassing van het kruispunt N18-N318. 

Nadat deze eerste fase is afgerond, wordt de weg tussen de aansluiting A18 en het kruispunt met de Zelhelmseweg in oktober aangepakt. Het verkeer dient ook dan rekening te houden met langere reistijden en omleidingsroutes.

Door: mediapartner Omroep GelderlandAnder nieuws