Header image

Marieke van Driel Jonge Achterhoekse Ambtenaar van het jaar

OOST-GELRE - Marieke van Driel, beleidsmedewerker jeugd bij de gemeente Oost Gelre, is vanmiddag uitgeroepen tot ‘Jonge Achterhoekse Ambtenaar van het Jaar 2014’. Dit gebeurde tijdens de eerste Achterhoekse Talententuin in de Gruitpoort, nadat de drie finalisten in korte speeches uiteenzetten waarom zij de titel verdienen. De jury prees haar om haar passie voor haar werk en de verbindingen die zij in de samenleving zoekt en legt.

In het bijzijn van ongeveer 75 aanwezigen maakte de jury (gevormd door Otwin van Dijk, Marie Louise Borsje en Christian van den Berg) de winnaar bekend. De jury was onder de indruk van alle drie de kandidaten. Zij verkozen Marieke tot Jonge Achterhoekse Ambtenaar van het Jaar vooral vanwege haar passie voor haar werk en de verbindingen die zij in de samenleving zoekt en legt. Dit kwam ook nadrukkelijk naar voren uit haar presentatie en dat waardeerde de jury.

“Groot compliment voor iedereen met wie ik samenwerk” Marieke is blij verrast wanneer de jury bekend maakt dat zij tot winnaar is verkozen. “Ik zie het vooral als een groot compliment voor iedereen met wie ik samenwerk.” Naast de titel wint Marieke van Driel een weekend naar Brussel ter waarde van € 500. Marieke zal zich in 2014 inzetten als ambassadeur voor een moderne Achterhoekse overheid.

De tweede en de derde prijs gingen naar Bart Teunissen (beleidsmedewerker economie bij de gemeente Doetinchem) en Suzan de Jong (sportconsulent bij de gemeente Winterswijk). Bart nam een kledingcheque ter waarde van € 300 in ontvangst. Suzan kreeg uit handen van de jury een dinercheque ter waarde van € 100.

De ‘Jonge Achterhoekse Ambtenaar van het Jaar 2014’ verkiezing werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Met deze regionale verkiezing wordt het werk van jonge ambtenaren die zich inzetten voor een leefbare Achterhoek onder de aandacht gebracht. De verkiezing is een initiatief van het jongerennetwerk van 11 Achterhoekse gemeenten en Waterschap Rijn en IJssel. De drie finalisten zijn eerder al door een selectiecommissie gekozen uit 24 genomineerde jonge Achterhoekse ambtenaren.Ander nieuws