Maike Klein Gunnewiek sportvrouw van het jaar

EIBERGEN – Maike Klein Gunnewiek is in café-zalencentrum De Klok door de Eibergse Sport Federatie uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar van 2017 van Eibergen, Beltrum en Rekken. De Eibergse werd vorig jaar als lid van de Groenlose Tennisclub met haar team tweede in de Nederlandse eredivisie. Gast was voetbalscheidsrechter Bas Nijhuis die met zijn presentatie de show stal.

Voor de 26-jarige Maike Klein Gunnewiek was het al de tweede keer dat zij de titel won. Twee jaar geleden was zij ook al de beste. Sportman van het jaar werd triatleet Joost Somsen, die vorig jaar diverse belangrijke wedstrijden won en inmiddels is toegevoegd aan de talentenopleiding van de Nederlandse Triathlonbond.

De titel van 'Sportteam van het jaar' ging naar de dancegroep Reset. Deze groep meiden van de turnvereniging Odival sleepte in het Rotterdamse Ahoy de Nederlandse titel in de wacht. Tot sporttalent van het jaar werd de 15-jarige Connor Kluivers gekozen. Hij eindigde op de vijfde plaats bij het NK steeple chase en wist de vijf kilometer hardlopen te voltooien in een zeer scherp nieuw persoonlijk record: 16 minuten en 19 seconden.

De Annie Borckinkprijs ging naar het mixteam van de Touwtrekkersvereniging Eibergen. Deze ploeg won in Engeland brons op de Europese kampioenschappen. Voormalig schaatser Borckink was wederom zelf aanwezig en toonde haar gouden medaille uit 1980 van de Olympische Winterspelen in Lake Placid aan het publiek.

De publieksprijs werd uitgereikt aan Jelle Masselink. Deze jonge turner van Odival wist door te dringen tot liefst vier toestelfinales bij de Gelderse kampioenschappen. Dit leverde hem twee gouden medailles, één zilveren medaille en een bronzen medaille op. De prijs voor vrijwilliger van het jaar ging naar Hans Heuvink. Als lid van de volleybalvereniging Boemerang bekleedt hij al ruim 35 jaar diverse functies binnen de club.