Header image

Lancering boek FIT voor de toekomst in Ulft

ULFT - Op 15 april verschijnt het boek ‘FIT voor de toekomst: duurzame ondernemer/ duurzame zzp’er’. Het eerste exemplaar wordt vrijdag 15 april tijdens de boekpresentatie bij ICER in Ulft overhandigd aan Maurits Groen.

Het boek is bestemd voor opdrachtgevers en zzp’ers die met duurzaamheid aan de slag willen gaan. Dit boek informeert en inspireert. Enerzijds om organisaties innovatievermogen, duurzaamheid en slagkracht te geven met de flexibele schil . Anderzijds de zzp’ers om duurzaam aan de slag te gaan, fit te blijven en een fit te hebben met de opdrachtgever.

Succesvolle duurzame organisaties werken structureel en strategisch samen met duurzame zzp’ers, zo blijkt uit het onderzoek dat de auteurs Otto Willemsen (duurzaamheidsexpert en zzp’er) en Lilian Boonstra (realisatieadviseur en zzp- expert) de afgelopen twee jaar hebben gehouden onder zzp’ers en bedrijven. Zzp’ers maken het verschil om organisaties de vereiste wendbaarheid te geven.

Bedrijven die duurzaam willen ondernemen hebben hiervoor vaak zelf niet de kennis en expertise in huis. Zij hebben experts in de flexibele schil nodig, met wie zij een langdurig samenwerkingsverband aangaan. Zij zijn bereid voor hun diensten een goede prijs te betalen en zelfs ook in hen te investeren. Hier liggen kansen voor zzp’ers!

Het boek FIT voor de toekomst is leesbaar van twee kanten: FIT voor de toekomst: de duurzame ondernemer. Hierin staat beschreven wat duurzaam ondernemen inhoudt en de resultaten van het onderzoek naar samenwerken in de flexibele schil. Ook zijn er mooie praktijkvoorbeelden van bedrijven die al succesvol duurzaam werken en de slagkracht van zzp’ers strategisch inzetten.

Het andere deel : FIT voor de toekomst, de duurzame zzp’er laat zien dat met alle vakgebieden een duurzame slag te maken is. Duurzaamheid heeft niet alleen een harde kant (energie, afval en milieu) maar ook een zachte kant, zoals visie, leiderschap, hrm en marketing. De zwakste schakel bepaalt de kracht van de keten. In dit deel komen elf duurzame zzp’ers aan het woord, die op diverse vakgebieden werkzaam zijn voor bedrijven, onderwijs, zorg en gemeenten.

Het boek geeft een checklist voor organisaties en zzp’ers. De meeste zzp’ers blijken 40-, 50- en 60-ers. In de aanbevelingen is een oproep aan zzp-netwerken, opdrachtgevers en onderwijsinstellingen om met visie samen een leven lang leren en daarmee duurzame inzetbaarheid van zzp’ers te faciliteren.

Willem Lageweg, directeur MVO Nederland en Leo Witvliet van Business Universiteit Nyenrode hebben in het voorwoord de context van dit boek beschreven en vertellen over nut en noodzaak van het strategisch inzetten van de flexibele schil voor duurzame organisaties en een duurzame maatschappij, waarin iedereen een leven lang leert en een bijdrage kan blijven leveren.



Ander nieuws