Header image

Koken van ‘kop tot kont’ met Nel Schellekens op de jammarkt

Neede - Nel Schellekens verzorgt op woensdag 23 augustus tijdens de Nationale Jammarkt Neede een confiture kookworkshop in Studio 16 in Neede. Eerst gaan de deelnemers aan de hand van Schellekens zelf oogsten bij biologische groentehof Wessels Erve in Hengevelde.

Chef-kok Nel Schellekens staat bekend om het feit dat ze alles gebruikt, nauwelijks iets weggooit. Koken volgens het principe van 'kop tot kont'. Estrella van Liere van Studio 16 in Neede is heel enthousiast over de samenwerking met Nel Schellekens en Ina van de Riet van Wessels Erve. "Zelf je ingrediënten vers van het land halen en daarna bereiden voor de heerlijkste gerechten. Puurder kan niet!"

De afgelopen 25 jaar heeft Nel Schellekens als chef-eigenaar van het voormalige restaurant De Gulle Waard in Winterswijk haar naam gevestigd. Zij gebruikt al jaren het liefst streekproducten. Na de sluiting van De Gulle Waard eind 2016 ging Nel verder als chef-kok op locatie.

De deelnemers aan de confiture kookworkshop zullen onder meer bietjes, courgettes, radijsjes en komkommers oogsten. Met de recepten van Nel zullen zij deze mooie zomergroenten inmaken om maanden later nog van te kunnen genieten.

In de kookstudio van Studio 16, gevestigd op de eerste verdieping van de Oale Bioscoop in Neede, gaan de deelnemers lekker koken en daarna genieten van een mooie maaltijd samen. Het uitzicht is op 23 augustus uniek door het beeld van de vele bezoekers en stands tijdens de Nationale Jammarkt.

Gesprek met Nel Schellekens:
Ander nieuws