Header image

Hapje Cultuur met Bert Taken

ULFT - Tijdens de komende editie van Hapje Cultuur op zondag 24 november in de DRU Cultuurfabriek, verzorgt kunstenaar & muzikant Bert Taken een lezing/optreden.

De meeste mensen kennen Bert waarschijnlijk van zijn ‘modern retro graphics’; illustraties, schilderijen en straatkunst die hij maakt onder de naam BlueHipster. Maar een minstens even groot deel van zijn creatieve leven is hij actief als muzikant op vele fronten. Als gitarist heeft hij met diverse bands op allerlei poppodia van Nederland gestaan, maar hij trad ook op tijdens festivals in Frankrijk en Spanje en voor de RAI-2 in Italië. Tijdens ‘Hapje Cultuur’ zal hij met woord, beeld en geluid ingaan op zijn volgende activiteiten: * Met zijn muziekproject Black Market Audio heeft hij zich gespecialiseerd in ‘library music’; dat is muziek die gecomponeerd wordt voor toekomstig gebruik in diverse media. Dat hij daarin geslaagd is, getuigt de toepassing van zijn muziek in commercials (o.a. Michelob USA, Bufetti Italië, Toyota Frankrijk), films (o.a. Sony Pictures, trailer van Disney) en vele TV-series en documentaires. * Hij was mede-samensteller van twee compilatie-cd’s over bijzondere muziekstromingen in Nederland. De cd ‘Dutch Rare Groove’ bestaat uit soul- en funk-muziek van Nederlandse bodem uit de 60-er en 70-er jaren. De cd ‘Dutch Exotica’ bevat 25 Nederlandse songs uit de periode 1930-1975 die een onderdeel vormen van de wereldwijde exotica-stroming. De exotica-beweging had in de 50-er en 60-er jaren ook een grote invloed op architectuur en interieur in met name de USA. * Bert heeft diverse gedichten uit de recente bundel ‘Geen Tuba’ van Piet Post van beeld en muziek voorzien.

Eén keer in de maand op zondag: smakelijke bijeenkomsten in de DRU Cultuurfabriek. In een intieme setting presenteren kunstenaars, musici, schrijvers en vele anderen hun werk. Van 11:30 - 12:30 uur, entree € 2,50 aan de deur. Meer informatie op www.drucultuurfabriek.nl.Ander nieuws