Header image

Gerda Oonk-Jansen exposeert bij KunstKring Ruurlo

RUURLO - Van 27 januari t/m 30 maart 2017 exposeert Gerda Oonk-Jansen haar schilderstukken op uitnodiging van de KunstKring Ruurlo in het Kulturhus in Ruurlo.  De feestelijke opening, waarbij iedereen van harte welkom is, vindt plaats op vrijdag 27 januari om 16.30 uur. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur aan de Nieuwe weg 5 in Ruurlo.

 

Gerda Oonk heeft zich de eerste jaren van haar creatieve leven als aquarelschilder en tekenaar vooral toegelegd op het maken van gedetailleerd en figuratief werk. Naarmate zij zich verder ontwikkelde ontstond bij haar in steeds sterkere mate de behoefte creatiever en vrijer te werken. In de jaren 90 is ze, onder professionele begeleiding, gaan schilderen met acrylverf.

 

Het liefst werkt ze met paletmes of grove kwast en maakt vaak gebruik van gemengde technieken, zoals olieverf bij de afwerking om mooie, diepe kleuren te verkrijgen. Deze manier van schilderen, waarbij ze zichzelf geheel kan uitleven, werkt totaal ontspannend en tevens zinnenprikkelend. Door zo te werken is ze ook met andere ogen naar kunst gaan kijken. Veel vormen en uitingen van kunst boeien haar.

 

‘Het is zoals de schrijver een verhaal verwoordt in zijn boek, zo brengt de schilder gevoelens op het doek’, vat zij haar creatieve arbeid samen. Gevoelens die opgebracht worden, laag over laag, kleur na kleur, totdat het beeld een eigen verhaal en karakter vormt. Soms duidelijk, soms mysterieus, het liefst fantasieprikkelend.

 

De vormen, streken en kleuren op het doek kunnen zijn als het leven. Nu eens kabbelend en zacht, dan weer heftiger en wilder van aard. Uiteindelijk is het de ‘kunst’ om uit te komen bij een evenwichtig resultaat.

 


22105.jpg

Ander nieuws