Header image

Dronken bestuurder rijdt tuinhek omver

ULFT - Bewoners aan de Pol schrokken zaterdagavond rond 23.30 uur op toen zij ineens een knal hoorden en koplampen hun woning inschenen. Buiten bleek een automobilist het tuinhek omver te hebben gereden. De man gedroeg zich zodanig agressief naar de bewoners dat een buurman tussenbeide moest komen. Hij is uiteindelijk aangehouden voor mishandeling en rijden onder invloed.

De verdachte, een 36-jarige inwoner van Silvolde, zou er vandoor hebben willen gaan zonder de schade te regelen. Ook zou hij de 37-jarige bewoner gebeten hebben en meerdere keren geslagen. Een buurman kwam ondertussen te hulp. Gearriveerde politieagenten namen de situatie op en spraken met beide partijen. Daarop is de 36-jarige aangehouden op verdenking van mishandeling. De bewoner is heeft zich onder doktersbehandeling gesteld en deed aangifte.

De verdachte zou op een parkeerplaats zijn auto hebben willen verplaatsen, maar reed daarbij tegen het hek. De agenten namen een blaastest bij hem af. Die gaf een "F" aan, wat doorgaans indicatie is voor aanzienlijk alcoholgebruik. Dat bleek ook zo te zijn, want de uitslag van de ademanalyse was met 760 ug/l (220 is de wettelijk strafbare limiet, lees er meer over op de onderwerppagina Alcohol) zo hoog dat de politie meteen zijn rijbewijs invorderde. De verdachte zit nog vast en wordt verder verhoord.Ander nieuws