Header image

Dit jaar ontwerp voor rondweg N346 Lochem

LOCHEM - Er komt een inpassingsplan voor de rondweg in Lochem. Door een rondweg wordt de Achterhoek beter bereikbaar voor bedrijven en inwoners, verbetert de veiligheid voor de weggebruikers en wordt de leefbaarheid van Lochem vergroot. Het inpassingsplan is naar verwachting eind 2016 klaar.

In 2016 plannen maken
Het provinciale inpassingsplan vervangt een gemeentelijk bestemmingsplan. Het inpassingsplan moet door Provinciale Staten worden vastgesteld. Bij het opstellen van een inpassingsplan horen ook (officiële) inspraakmomenten waar inwoners en belanghebbenden de gelegenheid krijgen om hun mening te geven, ervaringen te delen of ideeën in te dienen of bezwaar te maken. Bewoners worden zo goed mogelijk bij de plannen betrokken via digitale middelen zoals nieuwsbrieven, sociale media en internet. Ook worden er bijeenkomsten georganiseerd waar de plannen worden besproken. Provincie en gemeente Lochem werken nauw samen bij het opstellen van het plan.

Uitwerking ontwerp
Ter hoogt van het voormalig Streekbeton terrein komt er een nieuwe brug over het Twentekanaal. De bestaande Lochemsebrug wordt een fietsbrug. Daarnaast wordt de inrichting van de Kwinkweerd verbeterd. De provincie steekt veel tijd in het inventariseren van wensen en behoeftes van bedrijven op de Kwinkweerd, zodat zoveel mogelijk maatwerk geleverd kan worden. Daarnaaast vinden er gesprekken plaats met Rijkswaterstaat en ProRail om ook hun wensen en eisen mee te kunnen nemen bij het uitwerken van het ontwerp.

Planning
In de herfst van 2016 komt het voorontwerp in Provinciale Staten aan de orde, eind van het jaar het definitief ontwerp. Na de ontwerpfase start de voorbereiding. Belangrijk onderdeel daarvan is de grondverwerving. De planning is afhankelijk van de procedures en de tijd die de voorbereiding kost. Nu wordt gemikt op opening van de weg in 2019. Deze planning wordt tijdens het werken aan de voorbereiding en weg indien nodig bijgesteld.

Belangrijke rondweg
Er rijdt veel verkeer door Lochem nu. Veel goederen- en personenvervoer. Bijvoorbeeld van de Achterhoek naar Deventer en Zwolle en verder of naar Enschede. De rondweg draagt bij aan de leefbaarheid van Lochem maar ook aan de werkgelegenheid in de regio. Bedrijven zullen zich eerder willen vestigen als de regio goed bereikbaar is. Een belangrijke reden voor de provincie om in de rondweg te investeren.

Kosten 
De rondweg kost zo'n 55,8 mln. De gemeente Lochem betaalt € 2 mln mee.



Ander nieuws