Header image

Dialect-/openluchtdienst bij Museum Smedekinck

ZELHEM – Net als vorig jaar heeft de Lambertikerkgemeente, in samenwerking met Museum Smedekinck, ook dit jaar weer een kerkdienst in het Achterhoeks dialect georganiseerd.

De dialectdienst wordt gehouden op zondag 20 augustus aanstaande bij Museum Smedekinck, als het weer het toelaat in de openlucht. In de Lambertikerk is dan geen dienst. De aanvang is 10.00 uur. Waarom een kerkdienst in het dialect? “Voor mensen die van huis uit dialect spreken, betekent een kerkdienst in de moedertaal een bijzondere ervaring”, zegt Gerrit Wesselink, die de dialectdienst bij Museum Smedekinck leidt. “Door gebruik te maken van het dialect komt de betekenis van hetgeen we horen en beleven in het geloof, in het lezen van de Bijbel, in het zingen en bidden toch dichterbij. Het komt beter of directer binnen.” Het thema van de dienst is “Heurt iederene d’r bi’j?”. Centraal staat het verhaal van de Kananese vrouw, die bij Jezus komt (Mattheüs 15: 21 – 28).

De liederen die gezongen worden, staan in het Leedbook, een vertaling van het Liedboek in het Achterhoeks en Liemers dialect. Jan Buunk zorgt voor de muzikale begeleiding op het keyboard. Verdere muzikale medewerking wordt verleend door Chr. Gem. Zangvereniging Nieuw Leven, die uiteraard ook in dialect zingt. Tijdens de dienst is kinderopvang aanwezig.

Wie problemen heeft met het vervoer, kan gebruikmaken van de kerktaxi. Gelieve hiervoor contact op te nemen met Hans Bruin, tel. 0314-622441. De dienst wordt uitgezonden door Radio Ideaal. Museum Smedekinck Pluimersdijk 5 7021 HW Zelhem www.museumsmedekinck.nl www.facebook.com/museumsmedekinckAnder nieuws