Header image

De week van het kitten

LANDELIJK - Ieder voorjaar worden er veel kittens geboren in Nederland. Door onwetendheid van hun baasje en de nieuwe eigenaar worden zij vaak veel te jong bij de moeder weggehaald, soms al rond de 6 weken, met alle gevolgen van dien. Veel katten groeien op met gedragsproblemen, omdat zij geen gezonde ontwikkeling hebben doorgemaakt en belanden zo op straat of in het asiel.

De meeste mensen denken dat een kitten zelfstandig genoeg is wanneer het brokjes kan eten en zelf de kattenbak kan vinden. Dit kunnen zij vaak al met een week of zeven. Maar eigenlijk kan het kleine katje dan nog helemaal niet op eigen pootjes staan! Niet alleen mist het de broodnodige moederzorg die het zo hard nodig heeft, ook heeft het ernstige gevolgen voor zijn gedrag op latere leeftijd. Denk hierbij aan agressief spelen, bijten en hinderlijk miauwen. Dit zorgt er maar al te vaak voor dat de kat op latere leeftijd op straat belandt of naar het asiel wordt gebracht.

Tijdens de Week van het Kitten, die dit jaar plaatsvindt van 23 tot en met 29 april, vraagt de Sophia KattenBond aandacht voor de speentijd van kittens en voert campagne onder het motto: 'Een schatje van een katje... maar de kater komt later!'. De boodschap? Een goede kat kost twaalf weken!

Op http://www.sophia-vereeniging.nl/nl/pages/activiteiten/sophia-kattenbond/week-kitten.html kunt u meer informatie vinden over dit onderwerp.



Ander nieuws