Header image

De raarste dingen die Achterhoekse kringloopwinkels kregen

ACHTERHOEK - Het hypen van kringloopwinkels gebeurt steeds meer de laatste tijd. En daarom helpen wij graag mee! We belde een aantal kringloopwinkels uit de regio af om te vragen wat het raarste is wat zij ooit kregen. 

Marvin - Juwelen
“Ooit kregen wij een doos met kleding binnen. Toen we alles uit de doos haalde bleken er juwelen in de binnenzakken te zitten. Deze juwelen bleken duizenden, misschien wel tienduizenden, euro’s waard. We hebben besloten het toch terug te geven aan de eigenaar. Die was ze al kwijt, en had zelfs de politie al ingelicht.” 

Imke - Morfine
“We kregen een nachtkastje binnen. Toen we dit nachtkastje opende lag er nog een dosis morfine in. Vermoedelijk vergeten om er uit te halen? We hebben deze maar afgeleverd bij de apotheek, die het vernietigd hebben. 

Aaltje - Seksbladen
“Een man op leeftijd bracht ooit een doos met boeken langs bij ons. Hierin zaten, vermoedelijk per ongeluk, nog tientallen seksboekjes verstopt. We hebben ze maar weggegooid, vragen of meneer ze miste zou ook niet netjes zijn.”

Paul - Fotoalbum
“Een vrouw doneerde ooit een doos met fotoalbums. Volle fotoalbums dan, vol met familiefoto’s van verjaardagen en vakantie’s. Best opmerkelijk om zoiets de deur uit te doen. We hebben ze niet verkocht. Omdat we de eigenaar niet meer konden vinden hebben we ze maar weggegooid.” 

Door: mediapartner LokaalGelderlandAnder nieuws