Header image

‘De Passie 2017’ Nu op 3 locaties in de Achterhoek

VORDEN - Wat 4 jaar geleden in Vorden begon op Goede Vrijdag met een Stille Tocht en aansluitend de viering van De Passie is inmiddels in de Achterhoek verder uitgegroeid tot een in het oog springend gebeuren. Net zoals The Passion, elk jaar op Witte Donderdag uitgezonden, door miljoenen mensen bekeken, is er voor het concept van de Passie ook heel veel belangstelling. Er zijn nu twee vieringen in Vorden, één in Rietmolen en dit jaar voor het eerst ook één in Groenlo. 


Het Passieteam heeft weer een hele eigentijdse viering over de laatste dagen van Jezus van Nazareth gemaakt, waarbij de verhalen, de liederen en de beelden goed op elkaar afgestemd zijn. Op alle 3 de locaties zal dezelfde Passieviering worden verzorgd. Deze eigentijdse muzikale viering zal dit jaar naast het Passieverhaal ook  aandacht geven aan de 7 Kruiswoorden. Het zijn niet alleen de laatste woorden van een mens die lijdt, maar ook van Gods geliefde Zoon. Ze hebben zoveel zeggingskracht – ook en misschien juist wel voor deze tijd – dat de zeven woorden alle aandacht krijgen in de viering.

 

Want nog steeds worden miljoenen mensen gegeseld door oorlog, terreur, misbruik, honger, uitbuiting en een onmenswaardige dood. Het is ook een herkenning van het lijden in onszelf en in onze directe omgeving. Maar het is meer dan dat. Het lijdensverhaal van Jezus van Nazareth geeft ons ook hoop en troost en richtlijnen voor het leven zelf, zeker als zijn woorden die Hij aan het kruis uitsprak, diep in ons laten doordringen.

 

Het verhaal vertelt door voorgangers van de locaties, wordt afgewisseld met confronterende beelden en poëtische en actuele teksten. Het geheel wordt verzorgd door projectkoren en solisten die met eigentijdse liederen onder begeleiding van een combo en onder leiding van Dirigent Frank Sterenborg, het Passieverhaal tot een onvergetelijke indringende gebeurtenis maken.

 

De Passie in de Achterhoek:
Dinsdag 11 april om 20.00 uur in de Calixtusbasiliek in Groenlo
Witte Donderdag 13 april om 20.00 uur in de Sint Caeciliakerk in Rietmolen
Goede Vrijdag 14 april  om 15.00 en 19.30 uur Christus Koning Kerk in Vorden.

 

Stille Tocht Vorden
In Vorden zal er om 19.00 uur voorafgaand aan de Passie ook, Stille tocht zijn. de Tocht van kerk tot kerk is ongeveer 1 km. De slachtoffers wereldwijd en dichtbij zullen worden herdacht, door voorgangers van die kerken. Het kruis zal door vrijwilligers worden meegedragen. De tocht begint bij de RK kerk en zal daar ook eindigen met aansluitend de 2e viering van de Passie om 19.30 uur. De mensen die meelopen krijgen in elk geval een toegangskaart voor de viering van 19.30 uur.  
Het Passie team, Jan te Plate,  Frank Sterenborg, Jaap van Kranenburg,  Wil Matti en Margriet te Morsche zijn verantwoordelijk voor het concept en de inhoud van de Passie. Meer Info: via de mail bij het Passie team: projectkoordepassie@gmail.com

 Ander nieuws