Header image

Burendag op 23 september

ACHTERHOEK - Zaterdag 23 september is het Burendag! Dit landelijke feest vier je samen met je buren. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Ook in Berkelland doen verschillende straten en wijken mee met Burendag. Zoals bijvoorbeeld buurtvereniging De Bruil uit Ruurlo.

Linda Olthuis is secretaris van deze buurtvereniging: “Na het grote succes van de afgelopen jaren doen wij dit jaar ook weer mee met Burendag. Wij doen het 1 dag later, op 24 september. We beginnen die dag met een gezellig ontbijt, daarna gaan we met elkaar spelletjes doen. Niets hoeft, het is vooral bedoeld om elkaar weer even te zien en bij te praten. We hebben verschillende buren gevraagd om een taart of cake te bakken. We zien al uit naar de mooie creaties en natuurlijk ook naar het proeven!”

Burendag en meedoen

Burendag is een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts. Het idee achter deze dag is om mensen dichter bij elkaar te brengen. Hiervoor stellen zij ook (beperkt) geld beschikbaar om met elkaar iets extra’s te kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan het opfleuren van de straat of het organiseren van een spelletjesmiddag. Iets voor uw straat of wijk? Kijk hoe u volgend jaar mee kunt doen op www.burendag.nl.Ander nieuws