Header image

Behind the Corner en Bandjes kieken werken nu samen

ACHTERHOEK - Behind the Corner en Bandjes kieken werken vanaf nu samen aan dé band-agenda van de Achterhoek. Sinds 1 maart zijn de optredens op Achterhoekse podia te vinden op www.behindthecorner.nl/bandjeskieken in het bekende deze week / volgende week- overzicht. De agenda is nu ook per dag, maand of als lijst te bekijken en wordt dagelijks automatisch ververst en aangevuld. De agenda is tevens eenvoudig te exporteren naar de eigen digitale agenda (Mac of Android). 

Door de samenwerking kunnen muziekliefhebbers op één plek nieuws en achtergrondverhalen over de Achterhoekse popcultuur lezen èn de uitgebreide agenda checken. Steeds meer plaatsen in de regio hebben een eigen pagina waar artikelen uit het BtC-Popmagazine over die plaats en de lokale optredens uit de BK-agenda naast elkaar worden gepresenteerd. Zoals bijvoorbeeld op www.behindthecorner.nl/Aalten.

Achtergrond
Bandjes kieken is in maart 2015 al aanwezig bij de lancering van Behind the Corner Popmagazine en in datzelfde jaar staan de kraampjes van beide organisaties bij Huntenpop broederlijk naast elkaar. Ook in 2016 bij de bijeenkomst van de Achterhoekse Popcoalitie, georganiseerd door Meindert Bussink van Behind the Corner, komen ze elkaar tegen. Van het één kwam logischerwijs het ander...

Behind the Corner
Behind the Corner is sinds 2012 het platform dat de Achterhoekse popcultuur in kaart brengt. Eerst met liveshows, radio-uitzendingen en optredens van roulatieformatie Hooked waarin steeds andere prominente Achterhoekse muzikanten meespelen. Sinds 2015 ook met een vijftienkoppige redactie die maandelijks verhalen, columns en opiniestukken publiceert, zowel online op www.popmag.nl als in 180.000 kranten van Achterhoek Nieuws.

Bandjes kieken
Bandjes kieken beheert sinds 2014 een succesvolle Facebook-pagina met meer dan 3000 likes, waar elke week de actuele Achterhoekse bandjes-agenda en de tip van de week worden gepost. Daarnaast is Bandjes kieken ook te vinden op bandjeskieken.nl, Twitter en Youtube. Ook de Facebook-pagina Bandjes kieken Twente is actief.

Foto: Anne Fleur Heinen


22525.jpg

Ander nieuws