Header image

Actiedag Sint-Maarten: Voor onder andere deze Achterhoekers

PHILIPSBURG - Nederland voert vrijdag actie om geld in te zamelen voor de slachtoffers van orkaan Irma, die vorige week Sint-Maarten vol raakte. Op radio en tv wordt aandacht besteedt aan de actie. 

Zo worden onder andere de Warnsveldse Ilse Tempelman Plat en de Zutphense Jelle Hamstra geholpen met levensmiddelenpakketten en andere hulpmiddelen. Beide zitten volgens de laatste berichtgeving nog op het eiland. Met beide gaat het goed. Hamstra helpt mensen bij het hotel waar hij actief voor is. Het huis van Tempelmans Plat is kapot: “Haar huis is kapot. Het dak is eraf gewaaid en binnen is alles kapot of nat geworden” vertelde een familielid eerder. 

Actiedag 
NPO Radio 2 besteedt vrijdag de hele dag aandacht aan de actie. Op NPO 1 worden updates uitgezonden en is in de avond een speciale actie. "Onze medebewoners op Sint-Maarten verdienen alle mogelijke steun en aandacht", zegt voorzitter Shula Rijxman van de NPO tegen de NOS. "Daarom steunen wij de actie. Via al onze kanalen informeren we Nederlanders over de situatie op Sint-Maarten en de andere eilanden, en over de initiatieven om te helpen."

Wie geld over wil maken kan dat doen via Giro 5125, acties kunnen aangemeld worden via www.nederlandhelptsintmaarten.nl.

Door: mediapartner LokaalGelderlandAnder nieuws