Header image

Acrogym RGV Ruurlo start sterk aan wedstrijdseizoen

RUURLO – Voor de afdelingen Acrogym van RGV Ruurlo zijn de wedstrijden na de kerstvakantie ook begonnen. Op 14 en 21 januari stonden elf teams van RGV Ruurlo op de wedstrijdvloer om hun wedstrijdoefening aan de jury te laten zien. En met succes, er zijn drie podiumplekken behaald en de overige acht teams hebben allemaal een plaats behaald in de top tien van het deelnemersveld.

Acrogym – 14 januari 2017

Op zaterdag 14 januari mochten er vijf teams van RGV Ruurlo afreizen naar Genemuiden om daar hun wedstrijdoefening te draaien. Als eerste waren Iris te Kiefte & Eva Wystrach (Damespaar E-Junior) aan de beurt, zij draaide een top wedstrijd met enkele moeilijke elementen. Ze kwamen erg blij van de vloer af en met een vijfde plaats kunnen ze terug kijken op een geslaagde wedstrijd. Manou Wystrach, Britt Wentink & Yara Lindenschot (Damesgroep E-Junior) waren vorig jaar ook al een team, maar hebben het afgelopen seizoen hard gewerkt om hun moeilijkheidswaarde omhoog te krijgen. Met succes, want met mooie strakke elementen zijn deze meiden op een verdiende zesde plaats geëindigd!

In de middag was het de beurt aan de E-Senioren. Nicole Klinkhamer & Nora Groeneveld (Damespaar E-Senior) begonnen wat gehaast aan hun oefening, ze mochten iets eerder dan dat zij zelf in de planning hadden. Echter was daar tijdens de oefening niets van te zien en een mooie vijfde plaats biedt nog veel toekomst voor de volgende wedstrijd. Evelien Besseling, Mirthe Brandwacht & Alysia Buitenhuis (Damesgroep E-Senior) lieten een strakke oefening zien. Achteraf hoorde we dat de jury erg onder de indruk waren van dit team en dat ze zien dat zij nog veel in hun mars hebben. Met een mooie vierde plaats kwamen ze erg dicht in de buurt van een podium plek.

Ruth Harmens, Inge Stapelbroek & Juliët Engelberts (Damesgroep E-Senior) draaide ook een top wedstrijd. Dat de dames plezier hebben tijdens het trainen en tijdens hun oefening is te zien en met een mooie zilveren medaille hebben ze zich rechtstreeks weten te plaatsen voor de Districtsfinale eind maart.

Acrogym – 21 januari 2017

Afgelopen zaterdag (21 januari) mochten de overige E-Niveau teams van RGV Ruurlo op de wedstrijdvloer verschijnen. Als eerste mochten de drie E-Instap teams van RGV Ruurlo. Emilie Groeneveld, Tessel Aaftink & Gwen Koers draaide voor het eerst samen een wedstrijdoefening en deze ging super. Ze eindigde op een mooie vijfde plaats! De Damesparen E-Instap draaide beide een sterke oefening en met grote overmacht behaalde de beide teams een podiumplaats! Floor Bosboom & Janne Bleumink mochten het zilver mee naar huis nemen en voor Tessa Lotters & Hiske Kamperman was het welverdiende goud!

Als laatste kwamen de E-Junioren van RGV Ruurlo op de wedstrijdlover. Daphne Straver & Isa Kamperman (Damespaar E-Junior) lieten een mooie oefening zien. Met een negende plaats kunnen de dames zeer tevreden zijn, maar is er ook nog ruimte om hard te trainen voor de volgende keer. Yulia van Loon & Alien van Druten (Damespaar E-Junior) zijn nog niet zo lang samen en trainen pas sinds november als team samen! Met dat in het achterhoofd en de mooie oefening die ze al lieten zien afgelopen zaterdag, welke hen een vijfde plaats opleverde, zit er nog veel groei in hun ontwikkeling en zijn we benieuwd wat wedstrijd twee straks brengt. Het laatste team van deze wedstrijd bestond uit Ella Schoppers, Ise Bongers & Isa van Trigt (Damesgroep E-Junior). Iets wat gespannen startte zij aan hun wedstrijd oefening, maar met een grote glimlach kwamen ze er vanaf! De oefening ging erg goed en de meiden waren erg tevreden. Met een negende plaats hebben zij het erg goed gedaan!

De volgende wedstrijden voor deze teams zijn op zaterdag 11 en 18 februari in Aalten en Hattem. De komende twee weken komen de CD-Teams van RGV Ruurlo voor het eerst op de wedstrijdvloer in Urk & Wapenveld.

Op de foto:

Ruth Harmens, Inge Stapelbroek & Juliët Engelberts (Damesgroep E-Senior) - 2e


22128.jpg

Ander nieuws