Header image

8ste editie slagwerkspektakel Winterdrums in Winterswijk

WINTERSWIJK - Op zondag 29 januari vindt in Winterswijk het grootste slagwerkfestival van Nederland plaats. Drumshop Interdrum en muziekvereniging Excelsior organiseren voor de 8e keer het spectaculaire slagwerkfestival: Winterdrums! Een extra feestelijke editie, want beide organisatoren vieren dit jaar hun respectievelijk 20- en 110-jarig jubileum.

Tien slagwerkensembles verzorgen een non-stop programma van 12.00 tot 17.00 uur op twee podia van theater “de Storm”. Het publiek wordt op Afrikaanse wijze welkom geheten met een bijzondere openingsact in de foyer. Topacts deze middag zijn o.a. trommelgroep RADAC en het swingende Shuffle Percussion.

Trommelgroep RADAC is een professioneel slagwerkensemble. De professionele trommelaars van RADAC hebben als doel een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van trommelen in Nederland. RADAC is gespecialiseerd in de Franse, Zwitserse, Schotse en Amerikaanse trommelstijl.

Shuffle Percussion is een eigenwijze, eigentijdse slagwerkgroep die zich profileert door slagwerk een extra dimensie te geven. Shuffle maakte meerdere theatervoorstellingen. Uit de laatste show “Slagveld” zullen zij enkele highlights laten horen. Door de diverse slagwerkstijlen en het enorme enthousiasme kan het publiek niet stil blijven zitten!

Daarnaast zullen de volgende regionale slagwerkgroepen van zich laten horen: Volharding Beek, Volharding Borculo, Full Power Eibergen, Concordia Hengelo, Concordia Kotten, Crescendo Ratum, en Snuffle. Natuurlijk laat de slagwerkgroep van Excelsior Winterswijk zelf ook horen wat ze in huis heeft. Daarnaast wordt, speciaal voor jeugdige bezoekers, in de foyer de workshop kennismaken met slagwerk gegeven. Het belooft een veelzijdige middag te worden vol ritmes en beats! De entree is €5,-. Vrij in- en uitlopen is de gehele middag mogelijk. De zaal van theater de Storm is vanaf 11.30 uur geopend.


22001.jpg

Ander nieuws