Header image

“Ni ‘j moodse fratsen” in openluchttheater te Markelo.

ACHTERHOEK - “Ni ‘j moodse fratsen” is de titel van het komende openluchtspel dat op 6 juli in premiére zal gaan. Verder wordt er gespeeld op 8-9-11-13-15-16-20-22 en 23 juli door de spelers van het openluchttheater de Kösterskoele in Markelo.

Het stuk is geschreven door Gerrit Voskes. De regisseurs Hendrik Ooms en Henk Schreurs hebben samen met de souffleur Jan Willem Schorfhaar en in samenwerking met Jan Henk Berendsen het stuk bewerkt tot een passend geheel voor de koele.

Even alvast een korte inhoud van het openluchtspel. Het verhaal speelt zich af in de vijftiger jaren. Emma de Graaf, een piepjong afgestudeerd onderwijzeresje word, tijdelijk, aangesteld op een, wat ouderwets, buurtschapschooltje. Als een van de leerlingen verteld dat er bij hun een baby is gebracht, blijkt dat het kind, en de klas nooit is voorgelicht. Sterker nog, alle kinderen geloven nog in de ooievaar. Emma is vol ongeloof dat dit in deze tijd nog bestaat. Zij besluit dan ook de laatste zes weken, voor de grote vakantie, voorlichting te geven. Ze koopt in haar enthousiasme enkele boeken en maakt op het schoolbord een prachtige tekening van een naakte man en vrouw. Dat had ze beter niet kunnen doen want nu komt ze in aanvaring met het schoolbestuur. Het conflict loopt zo hoog op dat Emma word ontslagen. Maar ze kan gerust zijn. De jongelui van haar leeftijd staan allemaal achter haar. En de kinderen melden zich, een voor een, ziek. Als er zich dan ook nog een paar jonge mannen bij Emma melden om ook te worden ‘voorgelicht’ en de zoon van de voorzitter van het schoolbestuur als onderwijzer word aangesteld is het dorp verdeeld in twee kampen. Een openluchtstuk met heel veel humor en zelfs een traantje.

Kortom genoeg ingrediënten voor een gezellige avond in ons mooie openluchttheater de Kösterskoele. De kaartverkoop is vanaf heden gestart bij de VVV van Markelo. Telefoonnummer 0547 361555. Om de prijs van een toegangsbewijs hoeft men het niet te laten. Eén kaartje kost zowel in de voorverkoop als aan de kassa 9 euro. Of voor meer informatie raadpleeg dan de website van de Kösterskoele: www.kosterskoele.nl

Het belooft ook dit jaar wederom een fantastisch openluchtgebeuren te worden in de prachtige ambiance van de Kösterskoele.



Ander nieuws