Header image

Verslag wedstrijd Gendringen – AD’69

AALTEN - De 2e wedstrijd van de competitie voor AD'69 was in Gendringen tegen de gelijknamige club. Na het verlies thuis vorige week tegen FC Trias (1-4) is het zaak om een goede uitslag neer te zetten om niet te grote achterstand op te lopen.

In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd en golfde het spel redelijk op en neer. Gendringen was voetballend iets sterker, maar AD'69 wist met de bekende wilskracht dit te compenseren. Aan beide kanten kwamen er scoringsmogelijkheden, maar het was Gendringen die de score opende. Een strakke voorzet vanaf links werd verkeerd beoordeeld door de verdediging van AD'69 en een middenvelder van Gendringen kon de bal langs Huib Jonkman koppen.

Na de 1-0 ging AD'69 op zoek naar de gelijkmaker en kreeg hier uitstekende kansen voor, maar de keeper van Gendringen wist met enkele reddingen zijn doel schoon te houden. Aan de andere zijde werd Gendringen ook nog een paar keer gevaarlijk.

Vlak voor rust werd eigenlijk de wedstrijd beslist doordat Gendringen door zwakke momenten van AD'69 twee keer kon scoren. Bij het 2e doelpunt werd er te lang getwijfeld en niet op de bal doorverdedigd waardoor de spits de 16 kon binnen dringen en langs enkele spelers Huib Jonkman passeren. Direct na de aftrap verloor AD'69 de bal en kon de snelle buitenspeler de bal panklaar leggen op zijn collega spits en hij kon simpel binnen koppen. Bijna direct na de 3-0 floot de scheids voor de rust.

Na rust ging AD'69 op zoek naar eerherstel en deze helft werd ook voornamelijk op de helft van Gendringen gespeeld. Gendringen zakte wat achteruit met de 3-0 voorsprong en probeerde vooral via snelle uitvallen de verdediging van AD'69 te passeren. In de 2e helft begon de scheidsrechter steeds meer een hoofdrol op te eisen door discutabele beslissingen en enkele onterechte kaarten (voor beide kanten) te trekken in een sportieve wedstrijd.

AD'69 wist ondanks de druk op Gendringen niet tot scoren te komen en Gendringen lukte dit wel met een snelle uitval. De spits nam de bal op de rand 16 aan en na lichte twijfel van de verdediging van AD'69 wist hij te profiteren en beheerst een hoek uit te zoeken.

Hierna was de wedstrijd helemaal gespeeld en was een rode kaart voor Rik Pastoors nog het enige noemenswaardige. Hij maakte een lichte trapbeweging richting een speler van Gendringen en ontvang hiervoor een directe rode kaart van de scheidsrechter.

Wederom een flinke nederlaag voor AD'69, maar zeker ook weer niet kansloos. Er worden kansen gecreeerd maar niet afgerond waar de tegenstander dit wel doet. Zaak om dit volgend weekend beter te doen thuis tegen SP Lochem. Aanvang 13:00 uur ivm de Kermis in Aalten.