Tweede overwinning voor AAA BOVO-heren

AALTEN - Afgelopen vrijdagavond reisden de volleybalmannen van AAA BOVO af naar Hengelo (Ov). Om 9 uur ’s avonds werd hier nog gespeeld tegen Webton. Dit team stond zesde op de ranglijst, voor BOVO was het een belangrijke pot. Er moesten punten worden gepakt, wilden de Aaltenaren aansluiting houden bij de middenmoot. BOVO stond elfde op de ranglijst en had al een aantal punten bij elkaar weten te sprokkelen, waardoor er nog geen gat was ontstaan met de middenmoot.

In de basis begonnen Brockötter, Van der Bend, Te Kolste, Harbers, Klein Gunnewiek en Everts. In de voorgaande wedstrijden had BOVO vaak moeite met het begin van de wedstrijd. De scherpte en overtuiging ontbraken toen telkens. Nu bleek dit niet het geval, BOVO startte scherp en wist een kleine voorsprong uit te bouwen. Met de duidelijke opdracht van coach Prins werd er gelijk druk gezet met de serve. Later in de set slopen er weer wat slordigheden in het Aaltense spel, maar de set werd goed afgesloten met een 23-25 winst in het voordeel van BOVO.

De tweede set gingen de Aaltenaren goed door in het niveau van de vorige set. Door meer servedruk wist de Hengelose ploeg BOVO echter aan het wankelen te brengen. Afspraken binnen werden niet volledig uitgevoerd, waardoor Webton de set wist binnen te halen, 25-22. Set 3 was een herhaling van set 1. Na een aantal vreemde beslissing van de scheids in het voordeel van de Aaltense volleyballers wist AAA Bovo een kleine voorsprong vast te houden tot het eind van de set, 23-25.

Met een 2-1 voorsprong ging BOVO de vierde set in; met de gedachten al bijna bij een 3-1 overwinning slopen er slordigheden in het spel. Ballen vielen onnodig op de grond en met de aanval werd er een stuk minder gescoord. Dit maakte het verschil voor deze set, de achterstand kon niet meer gelijk worden getrokken, 25-20 in het voordeel van Webton Hengelo.

De beslissende vijfde set had BOVO al drie keer eerder gespeeld dit seizoen. De Aaltenaren waren op dit gebied dus in het voordeel. Dit was ook te zien, met de serve werden de passers van Webton flink onder druk gezet. Verdedigend werden er meer ballen aan Aaltense kant van de grond gehaald. Dit resulteerde in een 12-15 winst voor BOVO. De tweede overwinning van het seizoen was een feit, weliswaar wederom met 3-2, maar de aansluiting met de middenmoot blijft.

Komende zaterdag zullen de mannen van AAA BOVO afreizen naar Vriezenveen. Hier zal Vrivo, de huidige nummer 3 op de ranglijst, klaar staan om de punten thuis te houden. Dit is een nieuw en dus onbekend team in de derde divisie. Er wordt gesproken van een titelkandidaat, maar hierdoor zullen de Aaltenaren zich niet laten imponeren – ze zullen proberen zoveel mogelijk punten uit sporthal De Stamper mee te nemen.