Offday voor AAA BOVO Dames 1

AALTEN - Nadat de volleybaldames van AAA BOVO vorige week een goede thuiswedstrijd hadden gespeeld tegen het eerste team van Focus, hadden ze afgelopen weekend in Hoog-Keppel meer moeite met Focus Dames 2. Dit had niet per se iets te maken met de tegenstander, maar vooral met het eigen spel van de Aaltense hoofdmacht.

BOVO begon de eerste set sterk, maar kwam halverwege toch in de problemen doordat Focus veel ballen van de grond haalde, terwijl bij BOVO te veel onnodig op de grond viel. De ontknoping werd zwaar bevochten, maar uiteindelijk wist BOVO de set toch met 24-26 in haar voordeel te beslechten. In de tweede set pakte BOVO meteen een voorsprong en bij 6-12 leek ze zich van het spel van Focus te distantiëren, maar dit was te vroeg gejuicht. Focus knokte zich terug in de wedstrijd, terwijl BOVO fout op fout stapelde; met 25-19 werd het een knappe overwinning voor de thuisploeg.

Dit onnodige setverlies zorgde binnen de Aaltense ploeg voor grote onvrede en die werd in de derde set omgezet in goed en effectief volleybal. BOVO liet zien de eerste plaats in de competitie waardig te zijn en pakte deze set met 12-25. De vierde set verliep iets minder soepel aan BOVO-zijde, er werden weer te veel fouten gemaakt, waardoor Focus ruimte kreeg om te volleyballen. Focus had echter niet de kwaliteiten om nog een set te winnen en met 22-25 ging ook deze set naar BOVO. Al met al geen goede wedstrijd van de huidige nummer één, maar als een team ook de slechte wedstrijden kan winnen is er geen reden tot zorgen.

De volgende wedstrijd speelt AAA BOVO Dames 1 komende zaterdag om 18.00 uur in sporthal Stationsplein te Aalten. Tegenstander is dan Halley uit Wehl. Support is van harte welkom.