Header image

Nieuwe exposities bij Foto21Bredevoort

BREDEVOORT - 'Ongerepte natuur is een illusie. Alle natuur en landschap is door mensen bepaald, wat helaas geleid heeft tot een sterke achteruitgang van de kwaliteit van het natuurlijke landschap.  Het gehele landschap is ingedeeld en omheind; over bijna elke vierkante meter is nagedacht en heeft een bestemming gekregen. Een natuurgebied bezoeken betekent je houden aan allerlei ge- en verboden.  Borden wijzen je op wat mooi en interessant is, zelf ontdekken hoef je niet meer. Het landschap is onttoverd.'

 

In deze serie foto's probeer Ineke Weevers het mysterieuze van de natuur en daardoor de beleving en verwondering terug te brengen. De foto's zijn gelaagd, zodat  een foto meer is dan een momentopname. Heden, verleden en toekomst moeten voelbaar zijn.

 

De meeste foto's zijn gemaakt in of rondom het bos.  Hier is de cyclus van het leven zichtbaar en kun je nog dromen van een -voormenselijke- wildernis.

 

Er is een verlangen naar een oorspronkelijker verhouding tot de natuur. Dat is een romantische gedachte, een verlangen naar een harmonische wereld.  Een ontsnapping uit deze gespleten moderne tijd. 

 

Het is ook fascinerend dat de kringloop van de natuur alsmaar doorgaat. En troostend. De natuur overleeft uiteindelijk altijd.

 

Het landschap is al 20 jaar het thema in het schilderwerk van Weevers.   Sinds een jaar of vijf is ze serieus bezig met fotografie. Dit is haar eerste foto-expositie. 


Meer info: 
FOTO21 BREDEVOORT
't Zand 21,
7126 BG Bredevoort
tel 0543 452006
b.g.g. 0543 451053 of 0543 451842
email: 
info@foto21bredevoort.nl
website: www.foto21bredevoort.nl
Openingstijden:
Woensdag t/m zondag van 12.00 – 17.00 uur

Aangepaste openingstijden:
gesloten: 27, 28 en 29 september

Foto21Bredevoort_Ineke_Weevers_Wooldse VeenAnder nieuws