Header image

Koppelkerk verwelkomt Edison-winnaar Kapok

BREDEVOORT - In het nieuwe concertseizoen verwelkomt de Koppelkerk op zaterdag 9 september wederom een Edison-winnaar op haar jazz-podium: Kapok.

 

Kapok is een van de meest opvallende jonge bands in de huidige Nederlandse muziekscene. De band staat bekend om hun ritmische vuurwerk en aanstekelijke interactie, en om de knetterende, onvoorspelbare energie van hun live shows. Kapok jat naar hartelust uit allerlei muziek, waaronder funkrock, klassieke muziek, vrije improvisatie en Afrikaanse muziek – een verzameling invloeden die onwaarschijnlijk klinkt, maar in de muziek heel natuurlijk samengaat.

 

Het eerste wat opvalt aan Kapok is de instrumentatie. Er is geen bas, Remco Menting klinkt op een zelf ontworpen drumkit als geen andere drummer, en Timon Koomen roept op zijn gitaar rijke klankwerelden tot leven. De hoorn staat bekend als instrument uit de klassieke muziek, maar in handen van Morris Kliphuis ben je dat snel vergeten. Als een van de weinige jazzhoornisten ter wereld zingt, scheurt en funkt hij op zijn instrument alsof het gemaakt is voor de jazz. Op het podium gaat Kapok elke keer weer met de muziek aan de haal, wat ervoor zorgt dat geen twee concerten hetzelfde zijn.

 

Sinds hun eerste ontmoeting in de opnamestudio in 2011, waaruit het debuutalbum Flatlands ontstond, heeft Kapok opgetreden op alle belangrijke festivals in Nederland, waaronder twee keer het North Sea Jazz Festival. De band is ook internationaal actief, en won in 2012 de Dutch Jazz Competition, in 2013 de European Jazz Competition, en ontving in 2014 een Edison voor haar tweede album Kapok.

 

Kapok komt optreden op zaterdag 9 september, aanvang: 20.30 uur (zaal open: 20.00 uur); entree: tien euro. Rerveren: www.koppelkerk.nl/kapok of via 0543-216 005.Ander nieuws