Koploper krijgt klop, AAA BOVO Dames 1 nu aan kop

AALTEN - De volleybaldames van AAA BOVO hebben zich afgelopen zaterdag op spectaculaire wijze gerevancheerd in de strijd om het kampioenschap in de promotieklasse B. Dynamo-Neede kwam op bezoek om de eerste plek te verdedigen. De koploper was lange tijd ongrijpbaar voor BOVO; de routine aan Dynamo-zijde won het tot nu toe altijd van het jeugdige BOVO. Doelstelling van de Aaltense dames was dan ook om alles eruit te halen wat erin zat en zo de koploper goed partij te geven. Dit pakte zelfs vele malen beter uit dan menige BOVO-speelster had durven dromen.

De eerste set begon BOVO brutaal; serverend werd zoveel druk gezet dat Dynamo zich al bij een 6-1 achterstand genoodzaakt zag een time-out aan te vragen. Maar BOVO gaf haar voorsprong niet meer weg en won deze eerste set met 25-19. De tweede set begon BOVO helaas te zwak, waardoor Dynamo in staat was om hun snelle spel van stal te halen. BOVO kon niet mee in dit tempo en een dikke achterstand was al snel een feit. Maar de Aaltense dames lieten zich niet zomaar van hun stuk brengen en knokten zich knap terug in de set. Dynamo voelde de hete adem van BOVO in de nek maar wist toch de set te winnen met 21-25.

Met 1-1 op de teller voldeden beide teams aan de verwachtingen, de wedstrijd was spannend en kon natuurlijk nog alle kanten op. In de derde set was BOVO weer de sterkere partij. Door het goede verdedigingswerk kreeg Dynamo de bal niet aan de grond, terwijl BOVO frivool de ballen erin bleef slaan. Ook deze set ging uiteindelijk met 25-19 naar BOVO. In de laatste set was BOVO zelfs nog in staat om er een schepje bovenop te doen. Het Aaltense publiek dat massaal begon te zingen gaf de dames vleugels en Dynamo kwam nauwelijks meer aan volleyballen toe. Met 25-15 was deze set een duidelijke overwinning voor de thuisploeg.

BOVO wint dus de wedstrijd met 3-1 en staat hiermee voor het eerst op de eerste plek. Maar de voorsprong op Dynamo is met twee punten niet erg groot en het kampioenschap is dan ook zeker nog niet beslist. Zowel Dynamo als BOVO spelen nog vier wedstrijden en met name BOVO heeft een pittig programma. Het blijft dus nog even spannend. De volgende wedstrijd van AAA BOVO Dames 1 is komende zaterdag om 11.00 uur in sporthal Rozengaarde te Doetinchem, tegen Langhenkel Orion Dames 2, de huidige nummer vijf in de competitie. De datum voor de halve bekerfinale is ook bekend; die zal worden gespeeld tegen D.V.O. op woensdag 4 april om 21.00 uur in sporthal Stationsplein te Aalten.