Heren AAA BOVO winnen opnieuw

Afgelopen zaterdag moesten de volleybalheren van AAA BOVO aantreden tegen Webton Hengelo (Ov). Spelverdeler Brockötter kon wegens privé-omstandigheden niet meespelen; voor hem ging Fles uit Heren 2 mee naar Hengelo. Vorig jaar was Webton als derde geëindigd in de regiodivisie, dus het zou allesbehalve makkelijk worden voor de Aaltense lange mannen.

De BOVO-heren begonnen de wedstrijd met Fles, Karssen, Everts, AALTEN - Klein Gunnewiek, Westerveld, Betting en libero Bas van der Bend. Ze hadden de hele week veel op serveren getraind en legden dan ook veel servicedruk op de tegenstander. Hier had Webton in de eerste set al problemen mee. De BOVO-mannen maakten dan ook net iets minder fouten dan de tegenstander, 21-25.

Voor de tweede set kreeg BOVO een paar opdrachten van coach Prins mee, waaronder op andere plekken verdedigen en serves ergens anders plaatsen. Deze set werd het spel goed verdeeld door Fles. En een paar ‘ervaren’ balletjes van Klein Gunnewiek brachten weer de setwinst, 23-25. De derde set werd er slecht begonnen en BOVO liep snel tegen een grote achterstand aan. Nick van der Bend kwam er in voor Karssen en Krieger voor Westerveld. Dit bleken goede wissels te zijn, want na een 14-6 achterstand kwam BOVO weer helemaal terug in de set en won deze uiteindelijk ook nog, 23-25.

De winst was binnen, maar er lag nog het ‘extra puntje’ te wachten. BOVO begon de vierde en laatste set goed. Mede door prima serves van Betting en Van der Bend kwam het Aaltense team snel op een 11-19 voorsprong. Toch werden er weer onnodige fouten gemaakt en werd het zowaar 19-19. Uiteindelijk was BOVO weer op tijd bij de les en zo won het ook de laatste set, 27-29.

Met deze 0-4 winst staan de Aaltense mannen nog steeds bovenaan in de competitie. Aankomende zaterdag spelen ze thuis in de Stationshal om 17.30 uur tegen het tweede team van Apollo 8. Dan proberen de heren van AAA BOVO uiteraard hun koppositie vast te houden.