Header image

Heren AAA BOVO verliezen van Orion-talenten

Afgelopen zaterdag moesten de volleybalheren van AAA BOVO thuis aantreden tegen Heren 2 van Langhenkel Orion uit Doetinchem, een heel jong team met veel talent. Na de bespreking wisten de AALTEN - Aaltense heren wat ze moesten doen: de laatste set van vorige week weer oppakken en met veel zelfvertouwen en lef het veld in.

Coach Bertjan Prins begon de eerste set met Westerveld, Karssen, Betting, Everts, Icking en Klein Gunnewiek. De BOVO-heren begonnen met veel zelfvertrouwen aan de set, maar al snel bleek dat het blok van Orion sterk was en zo liep BOVO tegen een grote achterstand op. De heren van BOVO maakten het aanvallend niet af; Brockötter kwam er nog in voor Icking, maar ook dit mocht niet baten. Zo ging de eerste set verloren met 14-25.

De tweee set was eigenlijk een kopie van de eerste. Weer werd het aanvallend niet afgemaakt. Prins probeerde van alles met de wissel, maar het hielp niet, 13-25. Om nog wat van de wedstrijd te maken, moest de derde set alles of niets worden gespeeld. Meer servicedruk en het aanvallend gewoon afmaken, luidde dan ook de opdracht, want aan de pass lag het niet. Dit gebeurde en BOVO kwam eindelijk een beetje in het spel. Het bleef tot het eind spannend en de Aaltense lange mannen kwamen zelfs op setpoint, maar toch trok Orion aan het langste eind, 24-26.

Ook de vierde set werd weer heel sterk begonnen door BOVO. Het Aaltense team bleef goed bij, maar eenmaal bij de 20 wisten de heren van BOVO het weer niet af te maken, met als gevolg 19-25 serverlies en dus een 0-4 nederlaag. Het is duidelijk dat er deze week keihard getraind moet worden om komende zaterdag uit tegen Harambee, dat elfde op de ranglijst staat, met een overwining naar huis te kunnen gaan en zo de eerste competitiehelft goed af te sluiten.