Heren AAA BOVO verliezen van Gemini

AALTEN - De volleybalheren van AAA BOVO hadden afgelopen zaterdag weer een thuiswedstrijd in een sfeervolle Stationshal. Na de twee dikverdiende punten tegen de heren van BVC’73 twee weken geleden was het nu de beurt aan Kerkemeijer Gemini om de hal in Aalten op te zoeken. De mannen uit Borculo hebben ondanks hun smalle selectie een goede seizoensstart gehad en staan op de vierde plek in de ranglijst. Meer dan genoeg reden voor de lange mannen van BOVO om de punten in Aalten te houden, aangezien zij vijfde staan en hun blik op de top-drie hebben gericht.

Aan de eerste paar punten van de wedstrijd is dit echter niet af te zien. BOVO begint met Van der Bend (Bas), Van der Bend (Nick), Te Kolste, Janssen, Kleine Schaars, Swijtink en libero Klein Gunnewiek terughoudend en heeft moeite met de servicedruk en sterke verdediging van Gemini. Toch blijft BOVO hard werken om bij te blijven, maar dit kan de eerste set niet redden, 22-25. De tweede set start BOVO sterker en begint het in de gaten te krijgen dat de ijzersterke verdediging van de heren uit Borculo niet zomaar toegeeft. Een goede invalbeurt van Harbers voor Van der Bend (Nick) helpt de Aaltenaren naar de setwinst, 25-23.

In de derde set proberen de Aaltense heren het enthousiasme vast te houden en de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar ze krijgen dit niet voor elkaar. BOVO speelt wat wisselvallig en de continuïteit aan de Borculose kant van het net zorgt voor een nipte nederlaag, 23-25. In de vierde set neemt echter de vermoeidheid toe bij Gemini. Spelverdeler Roelofswaard, na een wissel met Van der Bend (Bas), maakt hier gretig gebruik van en stuurt de mannen naar een 25-20 winst.

Wederom een vijfsetter in de Stationshal, en wederom beginnen de heren van BOVO de ‘tie-break’ slecht. Ze kijken al snel tegen een 2-6 achterstand aan, maar weten vlak voor de kantwissel nog 7-7 te maken. Echter kan BOVO deze spurt niet doorzetten en de set eindigt in handen van de heren uit Borculo, 11-15. Zo verliest BOVO de wedstrijd met 2-3.

Komende zaterdag hebben de mannen van AAA BOVO in het kader van de herfstvakantie geen wedstrijd. Zaterdag 26 oktober staat de uitwedstrijd tegen Volga Heren 2 op het programma. De eerstvolgende thuiswedstrijd vindt plaats op zaterdag 2 november om 18.00 uur in de Stationshal tegen Wivoc uit Winterswijk.