Heren AAA BOVO verliezen nipt van Kerkemeijer Gemini

AALTEN - Weekend, dat betekent wedstrijddag voor de volleybalheren van AAA BOVO. Na een 3-1 nederlaag twee weken geleden tegen de nummer twee in de competitie, BVC’73 uit Barchem, mochten de mannen afgelopen zaterdag aantreden in Borculo tegen de nummer drie op de lijst, Kerkemeijer Gemini. BOVO was erop gebrand dit keer wat meer punten te pakken om aansluiting te houden met de top-drie.

De BOVO-heren startten echter wat afwachtend. Hun spel straalde in de eerste set nog niet de overtuiging uit die ze nodig zouden hebben tegen het stabiel spelende Gemini. Het eerste wedstrijdpunt bleef dan ook in handen van de mannen uit Borculo, 25-17. Hoewel de eerste set verloren ging, hadden de lange mannen uit Aalten wel in de gaten dat er meer in zat. In de tweede set lieten zij dit ook zien. Er werd harder gewerkt aan de kant van BOVO en dat betaalde zich uit, 22-25.

Set drie leek echter een kopie van de eerste set. BOVO zakte weer wat terug. Coach Brockötter probeerde met een wissel op de diagonaalpositie wat leven in de brouwerij te brengen. Dit mocht echter niet baten en de set ging vrij duidelijk naar Gemini, 25-16. Toch bleven de mannen van BOVO erin geloven en ze waren er bij aanvang van set vier duidelijk op gebrand er een vijfsetter van te maken in Borculo. Dit lukte hun door wederom hard te werken en de sterke verdediging aan de kant van Gemini onder druk te zetten. De set ging naar BOVO met een stand van 22-25.

Ook set vijf begon BOVO erg overtuigend. Bij een stand van 5-8 in het voordeel van de Aaltense mannen werd er van kant gewisseld. Maar het leek wel alsof die zijde van het veld vervloekt was. Elke set van de wedstrijd ging aan de verre zijde van het veld verloren en ondanks de voorsprong gaf BOVO aan die zijde ook de vijfde set weg, 15-11.

Komende zaterdag ontvangt AAA BOVO het tweede herenteam van Volga uit Gaanderen in de Stationshal in Aalten, aanvang 18.00 uur.