Header image

Heren AAA BOVO behouden vijfde plek

AALTEN - Afgelopen zaterdag stond er weer een pot volleybal op de agenda voor de mannen van AAA BOVO uit Aalten. Dit keer in Gaanderen, tegen Volga Heren 2. Na een vrije zaterdag in verband met de herfstvakantie was BOVO klaar om zijn vijfde plek te verdedigen tegen Volga, dat zesde stond. Op papier een spannende pot dus.

Bovo begon de wedstrijd wat slordig. Met Van der Bend (Bas), Van der Bend (Nick), Kleine Schaars, Derksen, Te Kolste, Swijtink en Klein Gunnewiek in de basis kon BOVO geen vuist maken in de eerste set. Aanvallend begonnen de heren niet overtuigend genoeg, ook de wissel van Janssen voor Derksen mocht niet baten, en de set ging met 25-22 naar Volga.

Set 2 begon wat beter. BOVO greep aanvallend zijn kansen en kon met wat combinaties en een lage foutenlast de set binnenslepen, 20-25. In de derde set echter begonnen de Aaltense mannen wederom niet optimaal. Veel fouten in de service en kansen die BOVO niet wist af te maken, zorgden voor een achterstand die niet meer in te halen was, 25-19. In set 4 begon BOVO met Roelofswaard in de spelverdeling. BOVO wist ondanks weinig servicedruk en veel fouten de druk op te voeren aan de andere kant van het net. Aanvallend walsten de heren van BOVO over de tegenstander heen en zo sleepten ze de set binnen met 17-25.

In sets was het nu 2-2, dus volgde de tiebreak, een vijfde set. BOVO begon goed en stond al gauw op een 12-8 voorsprong. Volga wist echter nog terug te komen naar 12-11. Coach Brockötter besloot Van der Bend (Bas) en Lammers in te zetten om de set toch binnen te slepen. Dit lukte met een eindstand van 14-16. Dat betekende een 2-3 winst voor de heren uit Aalten. Daarmee behoudt BOVO de vijfde plek; qua verliespunten staat het zelfs derde in de promotieklasse, vanwege een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrentie. Komende zaterdag staat de streekderby tegen Wivoc uit Winterswijk op de agenda, 18.00 uur in de Stationshal te Aalten.