Goed spel van AAA BOVO Dames 1

AALTEN-Afgelopen zaterdag stond de dames van AAA BOVO in de volleybalcompetitie een onbekende tegenstander te wachten, S.v. Harfsen Dames 1. Een team dat wedstrijden gewoonlijk met 4-0 weet te winnen en het al tot de vierde plek in de ranglijst had geschopt.

De Aaltense dames begonnen in Harfsen vol goede moed aan de eerste set. Onder meer een sterke blokkering resulteerde in een vette voorsprong van 1-5. Dat leek de tegenstander wakker te schudden, want ineens maakten zij punten en zo liep de stand, gedurende de set, gelijk op. De laatste punten werden gemaakt door Harfsen, 25-23. De tweede set was gelijksoortig. AAA BOVO kwam meteen op een voorsprong, maar verspeelde deze weer en de set eindigde minder spannend in 25-21.

In de derde set moest er verandering optreden, beseften de dames van BOVO. Hun alertheid, aanvals- en blokkeringskracht en enthousiasme overweldigden de tegenstander. BOVO had de touwtjes stevig in handen en won de set dik met 18-25. Nu zou de vierde set weer kunnen leiden tot een eropvolgende vijfde set die de dames uit Aalten dit seizoen al erg vaak hebben gespeeld. “We gaan er weer voor”, was het motto. Toch kwamen de dames op een achterstand, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Een reeks punten gescoord door BOVO bracht ze weer in de buurt van S.v. Harfsen. Helaas konden zij deze positieve lijn niet doortrekken, 25-18.

Een 3-1 verlies dus voor de dames van AAA BOVO, maar wederom een goede wedstrijd. Het kan niet lang duren voordat het goede spel tot een overwinning leidt. Komende zaterdag spelen de dames om 17.30 uur in de stationshal te Aalten, tegen de nummer zes van de ranglijst, Side-Out Dames 1.