Geen punten voor AAA BOVO Dames 1

AALTEN - Net als twee weken geleden moesten de volleybaldames van AAA BOVO afgelopen zaterdag weer een 0-4 verlies incasseren.

Hoewel de eindstand hetzelfde was, was het een compleet andere wedstrijd. De eerste set begonnen de Aaltense dames in de eigen Stationshal gelijk heel fel en creëerden zelfs een kleine voorsprong op het scorebord. Set-Up’63 Dames 3 uit Ootmarsum beantwoordde deze echter met een goede serviceserie, waardoor BOVO zo uit haar spel werd gebracht dat het daarna nauwelijks nog punten aan de score toevoegde. De set ging met 12-25 naar Set-Up.

In de tweede set wist BOVO zich te herpakken en er werd eindelijk lekker gevolleybald. Serverend werd er meer druk gezet, iets waar de zwakke libero van Set-Up duidelijk moeite mee had. Helaas ontbrak aan het einde van de set net de overtuiging en de vechtlust om door te drukken en zo ging Set-Up er weer met de setwinst vandoor, 21-25.

Zoals al vaker dit jaar stond BOVO voor de derde set aan de kant met het gevoel dat er veel meer te halen viel. Set-Up speelde absoluut geen hoog niveau volleybal, maar de foutenlast bij BOVO was simpelweg te hoog om echt druk te kunnen zetten. Met het voornemen dit te veranderen begon BOVO aan deze set. Er werd niet slecht gespeeld, maar weer wist BOVO geen vuist te maken en dus ging ook deze set, met 20-25, naar Set-Up. De vierde set was ongeveer een kopie van de derde, wederom 20-25.

En zo ging Set-Up’65, niet geheel verdiend, met de volle vijf punten naar huis. Hoewel BOVO geen punten pakte, kunnen de Aaltense dames blij zijn met het niveau dat bij vlagen gehaald werd. Als de ploeg het voor elkaar krijgt om de foutenlast te reduceren en het spelplezier en enthousiasme waarmee ze vorig jaar menige tegenstander wisten te overtreffen terug te vinden, dan zijn ze een gevaarlijke outsider voor iedere wedstrijd.

Zo ook komende zaterdag, wanneer Elite/Dynamo (Neede) de dames van AAA BOVO ontvangt en er om 18.00 uur een interessante wedstrijd zal worden gespeeld. De teams kennen elkaars spelletje goed en het zal er vooral om gaan wie mentaal het sterkst in haar schoenen staat.