Header image

Filmtheater Schiller vertoont Hasta la vista

 

AALTEN - Op donderdag 28 september om 20.00 uur vertoont flimtheater Schiller de film Hasta la Vista (humor, België 2011). Filmtheater Schiller heeft weer veel zin in dit nieuwe filmseizoen en ze trappen af met een prachtige en hilarische film over oprechte vriendschap tussen 3 gehandicapte jongeren!

 

Deze Vlaamse roadmovie over drie gehandicapte vrienden laat de perfecte mix van humor en drama zien. Ruw en direct, met bovenal veel zelfspot. 
Drie jonge gasten houden van wijn en vrouwen. Het eerste proeven ze met plezier, maar het tweede hebben ze nog nooit mogen smaken. Onder het mom van een wijntour reizen de drie naar Spanje om eindelijk van de grond te gaan. Niets zal hen tegenhouden. Zeker niet het feit dat de eerste blind is, de tweede in een rolstoel zit en de derde volledig verlamd is.

 

''In elke denkbare discipline waarachtig. Zoals alleen de Belgen dat kunnen.!' 

 

Een aanstekelijke, prima gedoseerde tragikomedie die zeer sympathiek aan doet. Geloofwaardige karakters die een ‘onbespreekbaar onderwerp’ mooi inzichtelijk maken. Niet voor niets werd de film in België verkozen tot ‘Beste sociaal bewogen film van 2011′ (de Perspectiefprijs). Ook sleepte de film de Publieksprijs in de wacht op het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden en de Grand Prix des Americas op het World Film festival van Montreal. 

 

 

Niet bij Schiller eten en toch verzekerd zijn van een zitplaats? Koop van tevoren tijdens de openingstijden van Schiller alvast je tickets, zie www.oerkroeg.nl. Want vol = vol! Entree: 7 euro.Ander nieuws