Eerste vijfsetter voor AAA BOVO Dames 1

AALTEN - De volleybaldames van AAA BOVO werden afgelopen zaterdag in Vorden voor het eerst dit seizoen echt flink onder druk gezet. De nummer één van de ranglijst had veel moeite om de nummer twee van zich af te houden, maar wist er een vijfsetter uit te slepen en zo toch nog met 2-3 te winnen.

Tegenstander Dash Dames 2 liet technisch sterk volleybal zien, terwijl de Aaltense dames te voorzichtig begonnen. Hoewel een 6-0 achterstand in de eerste set snel werd weggewerkt, bleef BOVO de gehele set achter de feiten aanlopen en ging de eerste set met 25-22 verloren. De tweede set speelde BOVO weliswaar iets beter en zette het meer druk, maar het spel nog was steeds niet optimaal. De foutenlast bleef hoog, maar dat gold ook voor Dash, waardoor BOVO met 21-25 de set kon winnen.

In de derde set ging het lang gelijk op, maar in de eindfase maakte BOVO weer te veel fouten, waardoor Dash met 27-25 won. In de vierde set stelde BOVO eindelijk orde op zaken, er kwam meer servicedruk, het blok stond goed en aanvallend werd er korte metten gemaakt met Dash. Nadat deze set met 16-25 naar BOVO ging, was het zaak om door te drukken en Dash in de vijfde set geen kansen meer te geven. Op eigen service pakte BOVO gelijk een voorsprong van vier punten en werkte van daaruit toe naar een 8-15 setwinst en daarmee een 2-3 overwinning. De volgende wedstrijd is komende zaterdag, in sporthal Stationsplein te Aalten, aanvang 18.00 uur. Tegenstander is de huidige nummer acht in de poule, Focus uit Hoog-Keppel. Iedereen is van harte welkom.