Eerste overwinning voor heren AAA BOVO

AALTEN - Afgelopen zaterdag stond er wederom een thuiswedstrijd op het programma voor de volleybalheren van AAA BOVO. Na twee weken achter elkaar nipt te hebben verloren met 3-2, waren de Aaltense mannen nu extra gebrand om de eerste winstpartij in huis te halen. Het tweede team van Twente ’05 was de tegenstander; in voorgaande jaren was dit een sterke, geroutineerde ploeg die altijd wel meedeed in de top-vier van de regiodivisie. Maar dit seizoen is Twente ’05 Heren 2 flink verjongd.

In set 1 begon BOVO niet geheel scherp aan de wedstrijd, een probleem dat zich vaker voordoet bij de Aaltense mannen. Hierdoor kwam Twente ’05 op een kleine voorsprong en wist deze tot het eind van de set vast te houden, 23-25. Voor de tweede set kregen de mannen van BOVO te horen dat er harder geknokt moest worden wilden ze er een overwinning uitslepen. Dit werd ook uitgevoerd aan Aaltense kant, meer ballen werden van de grond gehaald en zo ontstonden lange en spannende rally’s. Door hard werken won BOVO veel van deze rally’s. Dit resulteerde dan ook in 29-27 setwinst voor BOVO.

In set 3 bleef BOVO knokken, maar er slopen weer wat foutjes in het spel aan Aaltense kant en de overtuiging in de aanval viel weg. Twente ’05 deed hier zijn voordeel mee en sleepte de set binnen met 25-27. In de vierde set werd duidelijk dat Twente ’05 nog een jong team is, er werden meer fouten gemaakt aan hun kant. BOVO ging hier goed mee om en wist de druk op te voeren. Dit resulteerde in setwinst voor de Aaltenaren, 25-20.

Wederom volgde er een vijfde set. BOVO had het voordeel dat de voorgaande twee wedstrijden ook in een vijfsetter eindigden. Het uithoudingsvermogen aan Aaltense kant bleek groter en voor Twente ’05 leek de wedstrijd gespeeld. Met duidelijk en verzorgd spel speelde BOVO de laatste set uit, 15-7. Daarmee was de eerste overwinning van dit seizoen voor AAA BOVO een feit.

Volgende week staat Volga op het programma; deze uitwedstrijd zal in Doetinchem gespeeld worden vanwege tekort aan zaalruimte in Gaanderen.