Drukke week AAA BOVO Heren 1

AALTEN - Voor de volleybalheren van AAA BOVO was het een drukke week. Er stonden twee competitiewedstrijden op het programma na een aantal vrije zaterdagen, en er moest ook nog gewoon worden getraind.

Donderdag 1 maart werd de re-match van de derby tegen Longa’59 Heren 2 gespeeld, ditmaal in Lichtenvoorde. Na een aantal onverwachte uitslagen voor de heren van Longa de afgelopen weken groeide bij BOVO de motivatie om wat punten van de koploper af te pakken. De eerste set begon BOVO echter met een slechte servicepass. De lichte onrust die hierdoor ontstond, konden de Aaltense heren niet gebruiken in de kraker tegen de koploper. Longa maakte hier goed gebruik van en pakte de eerste set met 25-19.

De tweede set begon BOVO iets scherper in de passing en kon het iets meer tegenstand bieden. Het was echter niet genoeg en Longa wist handig gebruik te maken van de gaten die regelmatig in de Aaltense blokkering vielen, 25-21. Ook de derde set ging verloren aan de koploper, met 25-22, en dus was de overwinning al weggegeven. Nu was het zaak om het laatste puntje nog weg te snoepen. Lange tijd leek het erop dat dit ging lukken. De heren van BOVO wisten een stuk scherper en fanatieker te beginnen aan de vierde set en kwamen op een voorsprong van 21-24. Echter kon BOVO de set niet afmaken en werd het al snel gelijk, 24-24, en wist het zich geen raad met deze terugslag. Zo moest BOVO ook de vierde set aan de Lichtenvoordenaren afstaan, 26-24.

Een 0-4 nederlaag met slecht spel klinkt erg logisch. Al laten de setstanden zien dat als er wel enigszins gepresteerd was door de Aaltense lange mannen, het een heel andere wedstrijd had kunnen worden en er misschien zelfs gestunt had kunnen worden in de regiodivisie.

Afgelopen zaterdag was het wederom tijd voor een competitiewedstrijd. Ditmaal thuis, tegen Rabobank/DeVoKo uit Denekamp. De uitwedstrijd tegen dit team werd deels beïnvloed door het ontbreken van de wedstrijdtenues; dat pakte toen niet goed uit. De heren van BOVO hadden dus nog iets goed te maken en ze kwamen goed uit de startblokken. Voor de eerste punten was het meteen hard werken en dat is wat de heren deden. Op dat moment beloofde het een leuke wedstrijd te worden. Na ongeveer vijftien punten zakten de Aaltense mannen echter iets in en gaven ze een kleine voorsprong weg en dat bleek niet meer te herstellen. De eerste set ging verloren met 20-25.

De tweede set werd ook niet goed begonnen door de heren uit Aalten en ze keken al snel tegen een kleine achterstand aan. Met twee wissels probeerde coach Gerben Pennings het roer om te gooien. Dit lukte deels, maar mocht niet het gewenste effect geven. De set ging naar DeVoKo met 23-25. Los van een meningsverschil tussen BOVO-aanvoerder Klein Gunnewiek en de scheidsrechters, was de derde set vrijwel gelijk aan de set ervoor, inclusief de eindstand, 23-25. Het kwam voor de BOVO-heren weer neer op het afsnoepen van een laatste puntje, en ditmaal slaagden ze daarin. De vierde set werd overtuigend gewonnen met 25-19.

Komende zaterdag staat er geen wedstrijd op het programma voor AAA BOVO Heren 1. Zaterdag 17 maart volgt dan de thuiswedstrijd tegen Rivo Rijssen Heren 2. Voor de Aaltense mannen is het te hopen dat ze in hun vrije week het gevoel van het begin van het seizoen weer hervinden. Dit zal nodig zijn om buiten de degradatiestrijd te blijven aan het eind van het seizoen