Header image

De smaak van toen bij ADW

AALTEN - Maurits Steverink uit Silvolde verzorgt op donderdag 22 november een lezing over eten uit de eigen omgeving en de smaak van toen.

Steverink doet dit op uitnodiging van Oudheidkundige Werkgemeenschap ADW (Aalten - Dinxperlo - Wisch). Aanvang is 19.45 uur bij zaal Bruggink in De Heurne. De toegang is gratis. Maurits Steverink gaat vertellen over ‘eten’ uit onze eigen omgeving (streekeigen eten & leven). Ook verhaalt hij over het belang ervan en wat er te ontdekken valt in de eigen omgeving en dus de Achterhoek.

Voorbeeld hiervan is het eerste Smaakboek Achterhoek Fruit van kenniscentrum Nelles. Het boek werd beloond met de prijs ‘beste boek van Achterhoek en Liemers 2011’. Ook komt aan de orde de inzet vanuit kenniscentrum Nelles op streekeigen eten en leven. Het gaat hierbij om het bundelen, moderniseren en ontsluiten van kennis en de inzet op een Smaakacademie Achterhoek in samenwerking met het regionale onderwijs.

Verder vertelt Steverink over de wereldwijde Slow Food beweging als inspiratiebron voor lokaal en streekeigen eten en leven. De inwoner van Silvolde is voorzitter van Slow Food Achterhoek. Slow Food Achterhoek schenkt aandacht aan de Achterhoekse aloude traditie rond de inmaak en daarmee het eten van het seizoen. Slow Food staat voor genieten, aan tafel met anderen, voor eetcultuur, voor het opdoen van kennis over de achtergrond van ons eten. Kenniscentrum Nelles richt zich op het behoud, moderniseren en verspreiden van kennis over lokaal streekeigen eten. Op 23 november staat in Silvolde de lekkerste Smaak van de Inmaak centraal.



Ander nieuws