Dames AAA BOVO verspelen voorsprong

AALTEN - De volleybaldames van AAA BOVO stonden na de jaarwisseling maar liefst tien punten voor op de nummer twee en leken dan ook op het kampioenschap af te stevenen. Er is momenteel echter sprake van een lichte vormcrisis. In de laatste drie wedstrijden verspeelden de dames hun voorsprong volledig. Vorige week verloren ze in eigen huis onnodig met 1-3 van Longa’59 Dames 2. Deze ervaren ploeg legde relatief eenvoudig de zwakke plekken van de Aaltense ploeg bloot en wist met agressief spel BOVO te verslaan.

Afgelopen zaterdag stond de kraker tegen de nummer twee, Kerkemeijer Gemini, op het programma in Borculo. In deze wedstrijd tegen de directe concurrent stond er veel op het spel. De voorsprong die bij aanvang nog vijf punten bedroeg, kon verdubbeld maar ook gereduceerd worden. BOVO werd in het begin van de eerste set meteen flink onder druk gezet en een achterstand was al snel een feit. BOVO wist deze weer bij te halen, maar kwam in eindfase van de set toch net te kort; de set ging met 25-23 naar Gemini.

Ook in de tweede set had BOVO grote moeite om haar tegenstander bij te blijven; een te hoge foutenlast aan eigen zijde en te weinig servicedruk zorgden ervoor dat de sterke middenas van Gemini dikwijls aanspeelbaar en trefzeker was. Ook deze set ging naar Gemini, met 25-20. In de derde set was het vuur aan BOVO-zijde compleet verdwenen, kreeg Gemini vrij spel en met 25-11 was dit een duidelijke overwinning voor de thuisploeg.

De laatste set herpakte BOVO zich enigszins en wist ze zelfs een kleine voorsprong te behalen. Op de momenten dat BOVO haar eigen spelletje speelde en de gebruikelijk servicedruk bracht, wist Gemini zich geen raad. Maar de Aaltense dames waren niet in staat deze voorsprong de set uit te dragen. Gemini kwam langszij en zo werd het een spannende ontknoping. Uiteindelijk was Gemini gelukkiger in de afronding en ging ook de laatste set, met 28-26, naar de thuisploeg.

Door BOVO met 4-0 te verslaan heeft Gemini het gat op de ranglijst gedicht en zal de competitie waarschijnlijk tot april razendspannend blijven. Beide ploegen zullen, om het heft in eigen hand te kunnen houden, komende weken het uiterste van zichzelf moeten vragen. Het verlies van één enkele set zou immers al cruciaal kunnen zijn. Komende week speelt AAA BOVO om 18.00 uur in de eigen Stationshal tegen Dash Dames 2.