Dames AAA BOVO verliezen titanenstrijd

AALTEN - Na enkele weken nogal wisselvallig te hebben gevolleybald, wisten de dames van AAA BOVO afgelopen zaterdag eindelijk vijf sets lang een behoorlijk hoog niveau neer te zetten. Tegenstander Dynamo-Neede, dat zelf bekend staat om haar snelle spelletje, kon meermaals het tempo van BOVO niet bijhouden. Helaas moest de Aaltense ploeg, door kleine foutjes en een flinke dosis pech, toch drie punten aan Dynamo afstaan. Maar dit ging niet zonder slag of stoot.

BOVO, dat aan de wedstrijd begon met maar acht speelsters, vloog uit de startblokken en ging het grootste gedeelte van de eerste set aan de leiding. Helaas liet het zich in de eindfase de kaas van het brood eten door de gasten uit Neede, die de set met 23-25 pakten. Maar ook BOVO was hongerig en deed er in de tweede set nog een schepje bovenop. Dit resulteerde in indrukwekkend powervolleybal, afgewisseld met slim geplaatste balletjes. Dynamo werd simpel weggespeeld en BOVO won deze set met 25-14. Ook in de derde set pakte BOVO aanvankelijk een flinke voorsprong, maar verspeelde die naarmate de set vorderde en weer ging Dynamo met de setwinst aan de haal, 23-25.

In de vierde set herpakte BOVO zich en met een flinke voorsprong op het scorebord leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar in de eindfase sloeg het noodlot toe; Christine Seyer – momenteel BOVO’s enige inzetbare spelverdeelster – viel op 21-17 met een verzwikte enkel op de grond en even leek het er op dat BOVO zonder haar verder moest. Terwijl zij van het veld werd weggevoerd, probeerde Dynamo-coach Alfred Oonk hier direct een slaatje uit te slaan, door het punt op te eisen en zijn dames snel weer in het gareel te brengen. Maar het arbitersduo gaf conform de spelregels dubbelfout en BOVO vroeg direct een time-out aan om de schade te beperken. De wedstrijd werd hervat en al snel betrad Christine weer het veld, waarna BOVO de set met een keurige 25-19 won.

De blessure van Christine speelde BOVO echter in de vijfde set wel parten, de set-ups kwamen logischerwijs niet meer helemaal op maat en de rest van de ploeg moest een extra stapje doen om de spelverdeelster wat te ontlasten. De Aaltense dames bleven desondanks goed spelen en gingen voor elkaar door het vuur om ook deze laatste set binnen te halen. Helaas kwamen ze net tekort en ging ook deze laatste set naar Dynamo. Met 12-15 was het echter een close call en BOVO mag trots zijn op deze prestatie.

Dynamo pakte dus de meeste sets, maar BOVO de meeste punten. Dynamo won deze wedstrijd op ervaring, maar BOVO liet volleyballend veel meer potentie zien. Het spel van Dynamo werd vooral via de buitenkanten gespeeld, daar waar BOVO vanuit alle hoeken van het veld aanvalsdreiging wist te brengen. Dit laatste heeft BOVO nodig, want komende zaterdag speelt het tegen Ecare Apollo 8 Dames 2, weer een ploeg met meer ervaring in de derde divisie. Om 14.30 uur wordt er gespeeld in ’t Wooldrik in Borne en BOVO zal er weer alles aan doen om punten mee naar huis te nemen. U bent van harte welkom.