Dames AAA BOVO nemen geen punten mee uit Ootmarsum

AALTEN - Na Krekkers en Wevo’70 bleek ook Set-Up’65 Dames 3 afgelopen zaterdag in de volleybalcompetitie te sterk voor promovendus AAA BOVO Dames 1. De uitwedstrijd werd gespeeld in Ootmarsum en helaas moest BOVO alle punten daar laten.

En dat terwijl de Aaltense dames de wedstrijd goed begonnen. In de eerste set brachten ze een achterstand terug tot slechts twee punten en legden zo Set-Up in de eindfase van de set het vuur na aan de schenen. Helaas was Set-Up net wat gelukkiger in de afronding en pakte het deze set met 25-21. BOVO baalde van de verloren set, maar het behaalde niveau was veelbelovend en met goede hoop begonnen de Aaltense dames aan de tweede set. Ook hier werd goed volleybal vertoond aan beide zijden, maar bij BOVO slopen er steeds meer kleine foutjes in het spel. Set-Up kreeg hierdoor weer de kans om uit te lopen. Serverend zette BOVO te weinig druk en ook de blokkering scoorde geen voldoende. Set-Up profiteerde dankbaar en pakte ook de tweede set, ditmaal met 25-18.

In de derde set kwam het voornemen van BOVO om er een schepje bovenop te doen helaas niet tot zijn recht. Het was qua fouten een kopie van de tweede set, er werd simpelweg te weinig druk gezet op Set-Up om te wedstrijd te kunnen controleren en de leiding over te nemen. Weer liep Set-Up uit en BOVO kwam niet meer in de buurt; het werd 25-15. Ook in de vierde set was BOVO niet in staat om Set-Up bij te houden en het gat te dichten, waardoor de Ootmarsumse dames steeds meer bravoure kregen. De ballen vlogen BOVO om de oren en ook deze laatste set ging, met 25-11, terecht naar Set-Up.

Na deze leerzame ervaring staat er voor BOVO deze week een heel ander soort wedstrijd op het programma. In het kader van de bekercompetitie wordt er komende woensdagavond in Ruurlo tegen Tornax Dames 1 gespeeld. Deze tegenstander speelt eerste klasse, twee niveaus lager dan BOVO. Dit is voor de Aaltense dames een mooie gelegenheid om zichzelf te herpakken en weer in ‘the winning mood’ te geraken. Maar om alles uit deze wedstrijd te halen zal BOVO geconcentreerd en met precisie moeten spelen; het niveau is lager en dus zullen de dames zelf het tempo moeten bepalen, wat lastig kan zijn.

Komende zaterdag zal het tempo en niveau weer hoger zijn, want dan staat er weer een reguliere competitiewedstrijd op het programma; tegenstander is dan V.C.V. Dames 1. Voor BOVO is dit een thuiswedstrijd, er wordt om 17.30 uur gespeeld in sporthal Stationsplein te Aalten.