Header image

Bovo Dames 1 wint ondanks rommelige spel

AALTEN - Nadat we vorig weekend ein-de-lijk waren begonnen met de competitie (4-0 winst) stond vandaag de eerste uitwedstrijd van dit seizoen op het programma. Om 18:00 uur moesten we aantreden tegen de dames van Longa’59 uit Lichtenvoorde. Om kwart voor vijf was iedereen aanwezig en om half zes stonden we netjes in de hal te wachten op het moment dat we mochten beginnen met warmlopen. De wedstrijd voor ons liep iets uit, zodat we iets later begonnen met warmspelen. Tijdens het warmspelen werd duidelijk dat de Nevobo een fout had gemaakt; zij waren vergeten een eerste en tweede scheidrechter voor onze wedstrijd aan te wijzen. Een hoop telefoontjes en heen en weer gefiets in Lichtenvoorde heeft uiteindelijke een eerste scheidsrechter opgeleverd. Terwijl hij zich thuis snel klaar maakte om met behulp van twee vlaggers de wedstrijd in goede banen te leiden, hebben wij voor de tweede keer een warming-up gedraaid.

De scheids werd met een warm applaus van het publiek en van beide teams ontvangen. Na de nodige ballen ingeslagen te hebben en geserveerd te hebben konden we dan eindelijk een dik uur na de geplande aanvangstijd beginnen. De eerste set bleek dat wij iets minder te lijden hebben gehad onder de rommelige aanvang. Goede servicesseries zorgden voor een gat tussen de dames van Longa en ons en ballen die wel terugkwamen werden netjes verdedigd, waardoor onze spelverdeelster de aanvalsters goed kon bedienen. De eerste set was een duidelijke 25-15 voor ons.

In de tweede set begon Longa beter te spelen en begonnen wij in ons eigen spel te rommelen. De breedte van onze groep heeft uiteindelijk voor de setwinst gezorgd. Met 25-23 was de tweede set ook voor ons.

Het rommelige spel dat in de tweede set ontstond ging door in de derde en vierde set. Waar we in de derde set met z’n elven de set weer in ons voordeel konden beslissen (25-22), kostte ons rommelige spel ons de vierde set (21-25). Doordat we de laatste set verloren, was iedereen wat bedrukt en werd er geen mooie overwinning gevierd. Maar uiteindelijk beseften we ons dat we wel met 3-1 en dus met vier punten van het veld waren gestapt en werd er toch gevierd dat we negen punten uit twee wedstrijden hebben weten te behalen.

Tijdens een korte nabespreking werd uitgesproken dat iedereen er van baalde dat we zo rommelig zijn gaan spelen. Omdat we aankomend weekend vrij zijn, hebben we drie trainingen en een bekerwedstrijd tegen Bruvoc DS1 om ons spel weer te organiseren. Daarna gaan we knallen tegen een oude bekende van vorig seizoen: DVO Hengelo DS1. We spelen dan om 18:00 uur in de Stationshal te Aalten. Tot dan!