Bovo dames 1 Aalten wint met 4-0 van Longa dames 1

AALTEN - 23 januari 2016 stond de wedstrijd tussen twee buurdorpjes in de Achterhoek op het programma: Bovo dames 1, 1e in de competitie, tegen Longa dames 1, momenteel hekkensluiter in de derde divisie. Trainer en coach Tim ten Pas sprak zijn meiden voor de wedstrijd toe: ‘Haal je eigen niveau, bepaal zelf het spelletje en vergis je niet in Longa, het kan een lastige ploeg zijn’.

Om 18:00 uur klonk het fluitsignaal van de scheidsrechter: the game is on! Maar daar ging het ook meteen mis. Bovo begon haar wedstrijd erg zwak. Door veel eigen fouten kon Longa meegaan met de wedstrijd en gingen de teams gelijk op. Het was een onrustige eerste set waarin de vele foutservices de wedstrijd er niet beter op maakten. Bovo had moeite met de serve van Longa en wist niet goed in haar spel te komen. Uiteindelijk wisten de dames van Bovo een eind te maken aan de spannende ontknoping door aan het langste eind te trekken, 31-29. De eerste set was heel moeizaam binnen gehaald, zou dat de volgende sets ook zo gaan?

Vanaf de tweede set wist Bovo de wedstrijd te domineren. De pass lag weer goed, alle aanvallers konden bediend worden en bovenal werden er veel punten gescoord met de service. Tussenstanden als 9-5 en 22-09 werden uiteindelijk beloond met 25-11. De tweede set was binnen.

De derde set hielden de dames van Bovo hun niveau vast en wisten ze meteen een voorsprong te pakken, 7-2. De serveersters van Bovo zetten de pasers van Longa flink onder druk. Door een degelijk maar goed spel te spelen, wisten de vrouwen van Bovo een stand van 20-10 te bereiken. Longa mocht deze set nog één puntje mee sprokkelen, maar daar hield het dan ook bij op, 25-11. Nog één set te gaan voor de volle 5 punten!

Met wat frisse gezichten in het veld begon Bovo haar laatste set. De wisselspeelsters pakten het niveau goed op en de Bovo vrouwen kwamen met 8-6 voor te staan. Door slordig spel werd het 9-9, maar daarna kon Bovo de stand uitbouwen tot 15-10. De vrouwen van Bovo bleven goed serveren, mede hierdoor werd het 18-11 en 22-14. De laatste drie punten van de wedstrijden werden binnengehaald en zo won Bovo ook de laatste set met 25-14. De 4-0 winst was een feit.

Bovo dames 1 is het nieuwe jaar goed begonnen met 13 punten uit 3 wedstrijden. Kunnen ze dit niveau vast blijven houden? De volgende wedstrijd wordt op 30 januari in Hengelo gespeeld. Om 17:45 uur zullen de dames van Bovo aantreden tegen het 1e vrouwenteam van D.V.O. U mag de dames natuurlijk komen aanmoedigen!