Header image

Boi Foi Toch in De Hofnar in Aalten

Aalten - Zaterdag 20 januari 2018 vanaf 20.00 uur is Boh Foi Toch te zien en te horen in Evenementencentrum De Hofnar.

 

Boh Foi Toch ontstond als gelegenheidsband. Oud Normaal leden Jan Manschot en Ferdy Joly, bassist Willem te Molder en trekharmonicaspeler/liedjeszanger Hans Keuper vonden elkaar voor een optreden tijdens het Achterhoeks Gala op Nieuwsjaardag, 1990 in Hengelo (GLD). Hun mengsel van Zydeco en rock sloeg meteen aan, de Boh Foi Toch rap was een groot succes. Besloten werd door te gaan. Het reportoire werd uitgebreid en polka’s, walsen, maar ook balleds vonden er hun plaats, net als folky deuntjes en tex-mex.

 

Boh Foi Toch heeft in haar 28 jarig bestaan tientallen nummers uitgebracht, zonder uitzondering in het platste Achterhoekse dialect. In 2015 werd het 25 jarig bestaan gevierd met de nieuwe CD “Sòh”, een platina “Zeet de Jongs” en uitverkochte zalen, buurt- en andere tentfeesten.

 

Welk nummer de band ook speelt, het publiek zingt steeds enthousiast mee en beweegt lekker mee op de folkritmes die Boh Foi Toch de zaal instuurt. Een optreden van Boh Foi Toch is steeds opnieuw een belevenis. Vele nummers uit hun oeuvre komen altijd voorbij tot tevredenheid van de stil luisterende tot hossende zalen. Van oude knallers als 'Beernd van Kuuperi-j', “Jongs”, “Mientjes en Dientjes”, ''t Hundjen', 'Gradus Jehan' en 'Balkenbri-j', tot een aantal nummers van hun nieuwste cd/dvd 'Gewoon Verdan'.
 

Boh Foi Toch bestaat tegenwoordig uit Paul Kemper (gitaar en zang); Hans Keuper (harmonika en zang); Han Mali (drums en zang) en Willem te Molder (basgitaar en zang).

 

Dat zal zaterdag 20 januari niet anders zijn en daarom vinden wij het dan ook fijn en “Ampat” om samen feest te kunnen vieren in de grote zaal van De Hofnar waarnaast rustiger liedjes en minderbekende liedjes de opzwepende folk muziek te horen. Ach en Gradus Jehan zal vast nog wel weer langs komen, net als Bea Geerdink en Anita. Grada houdt het trouwens nog steeds vol met Herman! En naast de minder bekende versjes en toppers worden ook nieuwe bewerkingen en nieuwe nummers worden ten gehore gebracht.

 

Boh Foi Toch speelt voor jong en oud en maakt voor en met iedereen feest.

Voor meer informatie over dit zit- en staconcert bij www.streektheaterDepol.nl

 

Kaarten a. € 15,00 voor deze voorstelling zijn verkrijgen bij:

Via www.streektheaterdepol.nl;

Boekhandel Messink en Prinsen, Landstraat 39 in Aalten;

Boekhandel Meneer Kees, Landstraat 7 in Aalten ;

of ’s avond aan de kassa van het evenementencentrum De Hofnar, Polstraat 7 te Aalten.
Ander nieuws