AD’69 wint vrij eenvoudig van KSV 4-1

AALTEN - Na twee keer met 1-0 verdiend gewonnen te hebben (Spcl,.Rekken en Zelhem) scoorde AD’69 vandaag weer vier keer met een compleet team.

Nadat pupil van de week Milan Massop van AD'69 F3 de bal achter de keeper van KSV had geschoten, nam AD'69 vanaf de aftrap meteen het initiatief. De steekbal van Michiel Ebbers op Tom Elferink was al snel een kans, maar Tom kon er net niet bij. Na 5 minuten dan de 1-0. Uit een ingooi van Michiel Ebbers kopte Rob Leber de bal door naar de verre hoek, waar Nick Ebbers opdook en de bal tegen de touwen tikte. Even later redde de keeper van KSV de 2-0 voor AD'69. De bal ging net door zijn tikje naast de paal. Toch kwam na 10 minuten de 2-0. Een hoge bal van Dylan Bauhuis werd door de laatste man van KSV langs zijn eigen doelman gekopt. De speler had de zon in zijn gezicht en hij raakte de bal totaal verkeerd. De grensrechter vlagde nog wel voor buitenspel van Michiel Ebbers, maar Michiel deed aan het spel nu even niet mee. AD'69 leidde comfortabel maar wilde het doelsaldo verder opkrikken en bleef in de aanval. Maar het spel liep ook door het harde en hobbelige veld niet altijd soepel. Er was nog wel een kans voor de vrij gespeelde Tim Bennink, maar hij schoot de bal over de lat. Met nog een kwartier te gaan voor de rust werd Michiel Ebbers op 20 meter van de goal onderuit gelopen. Geel voor de speler van KSV en Tom Elferink nam de vrije trap. Hij schoot de bal met een curve langs de muur in het doel (3-0). Keeper Erik Heuvel van AD’69 had niets te doen tot dusver. Tot de 35e minuut. Een vrije trap van KSV stuiterde net voor hem op en hij kreeg de bal niet onder controle, maar ook de toegestormde spits van KSV kreeg de voet niet achter de bal om de 3-1 te scoren. Het voetbal werd daarna voor rust niet beter. Wel scoorde AD’69 opnieuw uit een vrije trap via Tom Elferink de 4-0. Maar de scheidsrechter liet de vrije trap opnieuw nemen omdat hij de bal nog niet vrij gegeven had. Nu ging de bal in de muur. Rust 3-0.

Na rust was het duidelijk dat Tim Bennink gewisseld zou worden. Op het harde veld kreeg hij hamstringproblemen en na 10 minuten kwam Djayen Baboe. Tim zorgde daarvoor nog wel via een “fallrückzieher” dat de keeper gestrekt moest, maar de bal op het net van het doel zag vallen. Enkele corners van AD’69 leverden niets op en AD’69 zakte qua voetbal terug. En KSV zag zich meer naar voren spelen en na een kwartier de 3-1. AD’69 liet de spits van KSV geworden en deze omspeelde keeper Erik Heuvel en scoorde. Als men gedacht had dat AD”69 wakker geschut werd, zat er volkomen naast. KSV drong aan, maar schiep zich nauwelijks kansen. Reçep Kaya kwam voor Rob Leber. Bij een uitval van AD’69 halverwege de 2e helft ging de bal op de stip. Sven Breukelaar ging een 1-2 combinatie met Nick Ebbers aan en wilde de bal , in de 16-meter komend, breed passen. Maar de speler van KSV tikte de AD-er onderuit en de scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Tom Elferink schoot AD’69 naar 4-1. Even later kreeg AD’69 een vrije trap omdat Nick Ebbers een voet tegen zijn gezicht kreeg bij een kopbal. Dylan Bauhuis schoot de vrije trap net naast. De bal was onhoudbaar geweest voor de keeper van KSV. Inmiddels had KSV ook enkele keren gewisseld. Bij een uitbraak van AD’69 legde Djayen Baboe de bal terug op Tom Elferink die de keeper op het verkeerde been zette, maar jammer genoeg de bal naast de paal schoot. AD’69 was weer beginnen te voetballen. Matthijs ten bruin kwam nog in het veld Dylan Bauhuis. Er kwamen nog wel kansen voor Michiel Ebbers, Bram Dekkers etc. maar het missen van kansen stond vandaag ook nog hoog in het vaandel. Het bleef 4-1. Aangezien Ruurlo, Keijenburgse Boys, Reunie en ook FC Eibergen ook allen wonnen , blijft het verschil van 6 punten voorsprong overeind.

a.s. 2e paasdag(aanvang 14.00 uur) speelt AD’69 uit tegen FC Eibergen. Winst zou AD’69 dichtbij het kampioenschap brengen.