AAA BOVO heren 1 verliest in Vriezeveen

AALTEN / VRIEZEVEEN - Na de 3-2 overwinning van vorige week op Webton Hengelo vertrokken de volleybalheren uit Aalten vol goede moed richting Vriezeveen. Een nieuwe tegenstander in de regiodivisie die voor de selectie van AAA Bovo geheel onbekend was. Dankzij contacten met andere teams uit de regio divisie wist coach Prins wat informatie over Vrivo te verzamelen. Het bleek een sterk team met een aantal spelers die al in hogere divisies het volleybalspelletje gespeeld hebben. Voor AAA Bovo geen reden om zich te laten imponeren, al was de realiteit anders. In set 1 begon de volgende opstelling: Bröckotter, van der Bend, te Kolste, Wikkerink, Harbers en Everts. Vandaag ontbrak aanvoerder Mauro klein Gunnewiek, Jordi Lammers uit het 2e herenteam werd bereid gevonden om mee af te reizen naar Vriezeveen. In set 1 begon Vrivo gelijk met veel druk, Harbers en van der Bend kregen niet gelijk de passing onder controle en Vrivo gebruikte dit in hun voordeel. De juiste afstemming in de passing bleef de gehele set uit, waardoor Vrivo gelijk kon uitlopen. Op het eind van de set wist AAA Bovo zich nog gedeeltelijk terug te knokken door veel servedruk af te leveren op de juiste positie. Dit was helaas al te laat en de voorsprong voor Vrivo was veel te groot. Eindstand set 1: 25-14 Coach Prins liet in de 2e set de opstelling ongewijzigd, er lagen wel kansen voor de Aaltense volleybalheren. Het spel aan de kant van Vrivo was niet sterk. Als AAA Bovo minder fouten zou maken en meer gefocust zou zijn op haar eigen taak zijn er hier nog punten te halen, wist coach Prins te verkondigen. Met deze instelling gingen de heren de 2e set in, ongedwongen en de eigen taken blijven uitvoeren. de passing aan Aaltense kant begon beter te lopen waardoor de spelverdeling meer ruimte kreeg om de blokkering weg te spelen. Er werden minder fouten gemaakt en het probleem werd aan de kant van Vrivo neergelegd. Met de sterke servedruk van AAA Bovo werd er een kleine voorsprong opgebouwd en deze werd tot het eind van de set vastgehouden. Bij een stand van 21-24 kropen er weer wat slordigheden in het spel waardoor Vrivo weer dichterbij wist te komen. maar op een stand van 23-24 wist AAA Bovo het laatste punt te scoren. Hiermee werd de stand gelijk gebracht op 1-1

Er lagen kansen voor AAA Bovo, maar er zou echt geknokt moeten worden om meer punten mee naar huis te nemen. In set 3 waren er in de passing weer wat aarzelingen zichtbaar, Vrivo speelde hier wederom goed op in en wist lange series te maken met de serve. In het begin werd het gat al geslagen en AAA Bovo kwam te kort om dit gat nog te dichten. 25-19 in het voordeel van Vrivo. In set 4 leek AAA Bovo verslagen. De vechtlust ontbrak en Vrivo kon de wedstrijd gemakkelijk uitspelen. Op de helft van de set werd Bas van der Bend nog gebracht voor Bröckotter, ondanks een sterke serve kon ook hij het tij niet meer keren. De voorsprong voor Vrivo was al te groot. Deze laatste set ging wederom naar Vrivo met een stand van 25-13

AAA Bovo wist slechts 1 puntje mee te nemen uit Vriezeveen. Van te voren zouden ze er voor getekend hebben, tegen de nummer 2 op de ranglijst. Achteraf bleek dat er hier meer punten gehaald hadden kunnen worden. Eindstand 3-1 in het voordeel van Vrivo. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma voor AAA Bovo. Dan komen de heren van Reflex uit Duiven op bezoek in de stationshal. om half 6 zal er gespeeld worden tegen de hekkensluiters van de regiodivisie.