AAA BOVO Heren 1 speelt zich nog niet veilig

AALTEN - Afgelopen zaterdag speelden de volleybalheren van AAA BOVO de laatste uitwedstrijd van het seizoen, in Diepenheim tegen het plaatselijke Time Out’75. De tegenstander bevond zich op de vierde plaats van de ranglijst en leek een lastige tegenstander. Echter had BOVO de thuiswedstrijd overtuigend weten te winnen. De punten waren ook hard nodig in de strijd om klassebehoud.

Met deze wetenschap startten de Aaltense heren fel en overtuigend aan de wedstrijd. In de eerste set stuurde coach Pennings de volgende opstelling het veld in: Klein Gunnewiek, Nick van der Bend, Betting, Evers, Westerveld, Brockötter en libero Bas van der Bend. De servicepass werd aan de zijde van BOVO erg goed verzorgd. Hierdoor konden de aanvallers goed in stelling worden gebracht en konden ze vrijuit scoren. Daarnaast wist men de tegenstander met de service zo onder druk te zetten, dat de Diepenheimse aanval erg ontregeld werd. Dit resulteerde in een overtuigende setwinst, 17-25.

Met dit goede gevoel werd de tweede set goed begonnen. Wisselingen aan de zijde van de tegenstander zorgden er echter voor dat het niveau meer in balans kwam tussen de teams. De set verliep gelijk op. Aan het einde van de set waren het enkele onnodige fouten aan BOVO-zijde die het verschil in deze set maakten. Deze werd dan ook verloren met 25-20.

In de derde set wist de tegenstander met de service de druk op de Aaltense pass op te voeren. Hierdoor kwam BOVO aanvallend moeilijk door de verdediging van de tegenstander. De blokkering en verdediging wisten in deze set geen vat meer te krijgen op de aanvallen van Time Out’75. Middels enkele wissels probeerde coach Pennings het tij nog te keren, maar dit had helaas niet het gewenste effect. Deze set werd verloren met 25-14.

In de vierde set ging BOVO het veld in met de overtuiging dat er niets meer te verliezen viel en wilde het een alles-of-niets-offensief starten. Helaas mocht dit niet meer baten. Men kon geen vat meer krijgen op de service van de tegenstander en wist zelf geen vuist te maken in de aanval. De overtuiging en het spelniveau zakten hiermee verder weg en de wedstrijd was gespeeld. De set werd met ruime cijfers verloren, 25-10.

Zo wist AAA BOVO slechts één punt mee te nemen richting Aalten. Komende zaterdag, 21 april, staat om 17.30 uur de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Er wordt dan thuis in de Stationshal gestreden tegen Yarden Havoc uit Haaksbergen. In het onderlinge duel wordt bepaald welk team zich veilig speelt en wie veroordeeld is tot het spelen van promotie/degradatiewedstrijden. BOVO moet twee sets winnen om zich veilig te spelen.