Header image

AAA BOVO Dames 2 blijft ongeslagen dankzij 0-4 uitzege

AALTEN - Op het erg vroege tijdstip van 10 uur vertrok Dames 2 van AAA BOVO afgelopen zaterdag naar Haaksbergen.

De tegenstander aldaar was Dames 3 van Yarden Havoc, de hekkensluiter in de eerste klasse D van de volleybalcompetitie. Met een ietwat gehavend team, vanwege griepjes, blessures en andere lichamelijke pijntjes, begonnen de Aaltense dames, koplopers in de competitie, aan de wedstrijd.

Ze waren gewaarschuwd voor onderschatting, moesten hun eigen spel spelen en de tegenstander onder druk houden. Met een goede service hadden ze al gauw een voorsprong van tien punten. Havoc had niets in te brengen en de eerste set werd gemakkelijk uitgespeeld, 10-25. Set twee verliep vrijwel identiek. Met gedegen spel, waarin voldoende gevarieerd kon worden, was deze set ook voor BOVO, 9-25.

Zaak was om dit spel vast te houden en geconcentreerd te blijven volleyballen. Dit gebeurde echter niet. BOVO maakte meer en meer onnodige fouten. Havoc kon zo bijblijven en de stand ging gelijk op. Toch lukte het BOVO aan het eind van de set om een kleine voorsprong te verkrijgen. Op 21-24 nam de coach van Havoc een time out. Nog maar één punt te gaan om in ieder geval de wedstrijd te winnen. Met een lullige netservice serveerde Eline de set uit met een ace, 21-25.

Daarop volgde nog de laatste set voor het bonuspunt. De druk moest terug, zodat het niet opnieuw zo’n onnodig spannende set zou worden. Dit lukte. De servicedruk werd weer opgebouwd, het was Havoc dat de fouten maakte. Al snel hadden de Aaltense dames weer een ruime voorsprong en kwam de winst in de vierde set niet meer in gevaar, 14-25.

Daarmee was de eerste 0-4 overwinning in de tweede competitiehelft een feit en is Dames 2 van AAA BOVO nog altijd ongeslagen. Komend weekend hebben ze een vrije zaterdag. Op zaterdag 5 februari volgt dan opnieuw een uitwedstrijd, in Zevenaar tegen Labyellov Dames 1.